-Jeg kunne drept 500 barn

Den pakistanske massemorderen Javed Iqbal har 100 barns liv på samvittigheten. I går ble han arrestert etter å ha latt seg intervjue i en lokal avis. - Jeg angrer ingenting. Jeg kunne ha drept 500 uten problemer, sa han før han ble hentet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg angrer ingenting. Jeg drepte 100 barn. Jeg ble nektet rettferdighet. Jeg kunne ha drept 500 uten problemer, men hadde bestemt meg for å drepe 100, sier Javed Iqbal til avisen The News i Lahore.

Den pakistanske massemorderen overga seg i Lahore torsdag. Han møtte selv opp i avisens lokaler for å la seg intervjue. En time senere ble han hentet av politiet.

Politivold

Iqbal gjentok overfor avisens journalister det han tidligere skrev i et brev til politiet; at bakgrunnen for drapene var mishandlingen han selv for en tid tilbake ble utsatt for av politiet.

Mishandlingen skjedde etter at han var innbrakt i forbindelse med anklager om overgrep mot barn, Anklagene ble senere frafalt.

- Jeg ble så kraftig banket opp at hele hodet mitt ble knust, ryggen ble brukket og jeg ble gjort til krøpling. Jeg hater denne verden, sa Iqbal til The News.

74 identifisert

Drapsmannen oppløste likene av sine små ofre i syre, men som minne om ugjerningene beholdt han barnas sko og andre eiendeler. Eiendelene har til nå hjulpet pårørende å identifisere 74 av Iqbals ofre.

Overfor The News benekter han å ha utsatt barna for seksuelle overgrep før de ble drept, og påstår at han har vært impotent siden politiet banket ham opp.

Hjelpere

Iqbal medga videre at venner hadde hjulpet ham til å bli kvitt likene av barna etter at han selv hadde drept dem med gass.

- Jeg brukte selv maske. Etter fem pust var ofrene som oftest døde, fortalte han uten å vise tegn til anger.

Politiet har arrestert to menn som de tror hjalp til med å oppløse de små barnelikene i syre.

ANGRER IKKE: Javed Iqbal påstår at politivold utløste drapsorgien.