Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kunne drept noen

Eli Hagen snakker i dag ut i Nettavisen om gårsdagens flaue og farlige utforkjøring ned slottstrappa. - Jeg følte meg utrolig dum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internasjonal presse om Eli: «Shaken, but unhurt»

Slottet vurderer tiltak ved trappa

I går fulgte Eli Hagen sin mann Carl I. Hagen til den årlige middagen på slottet for Stortingets medlemmer. Etter at den gallakledte partilederen var avlevert tok Eli over rattet. Rett foran øyenene på rikspresen kjørte hun Frp-Passaten rett utfor slottstrappens 17 trinn.

Etterpå bar det rett hjem, der hun låste dørene, ikke svarte på ringeklokka, og dro ut telefonkontakten.

- Jeg følte meg utrolig dum. Det var en flause. Og så rett foran pressen. Jeg håper jeg ikke gjør noe tilsvarende igjen, sier hun til Nettavisen.

Hvordan det var mulig å kjøre ned trappa forklarer hun slik:

- Jeg så ikke trappen før jeg var en halvmeter fra. Da var det for sent. Ovenfra, i den dårlige belysningen, så det bare ut som en grå plass, sier hun.

Selve «utforløypa» ble forsert radig:

- Det gikk veldig fort. Jeg skled ned trappene. Så ble det en «bump». Jeg merket at noe falt av, men kjørte bare videre. Jeg stoppet på rødt lys, og var helt rolig.

I dag ler hun av hele hendelsen, selv om de store avisoppslagene kom som en overraskelse for både henne og ektemannen. For heldigvis var trappa tom, og ingen kom til skade.

- Jeg har i hvert fall ikke kjørt i hjel noen. Det er det verste marerittet, sier hun til Nettavisen.

Hele Norges coronakart