- Jeg kunne ikke tro det jeg så

Amerikansk turist mektig imponert etter redningsaksjon. Politiet håper folk forbereder seg godt før de besøker de spektakulære attraksjonene.

SPEKTAKULÆRT OG DRAMATISK: Sent på kvelden 29. mai måtte to turgåere reddes ned fra fjellet Segla på Senja. Den amerikanske turisten og fotografen Ari Bixhorn ble vitne til aksjonen. Video: Ari Bixhorn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kvelden 29. mai ble det igangsatt en omfattende redningsaksjon på fjellet Segla i Senja. Det regnet, og to turgåere hadde forvillet seg bort fra turløypene og fått problemer i det bratte terrenget på grunn av glatt underlag.

Troms politidistrikt opplyste på Twitter om at to luftambulanser, Sea King-helikopter samt brann- og redningsvesen deltok i redningsaksjonen.

Den amerikanske turisten Ari Blixhorn var på nabofjellet Hesten da redningsaksjonen pågikk, og fanget det hele på video som du kan se øverst i saken. Han var svært imponert over redningsarbeiderne.

- Jeg kunne ikke tro det jeg så. Venner og familie ble lamslått da de så videoen, sier han til Dagbladet.

- Få ting som irriterer meg så mye

Lokalpolitiker Aleksander Uteng (Ap) har i etterkant av episoden gått ut og etterspurt mer midler til lokalberedskapen i kommunen.

- Det er få ting som irriterer meg så mye som når man bruker penger på mye annet enn kjerneområdene til en kommune. Sikkerhet til innbyggerne og besøkende også i de små bygdene er viktig, sier han til Folkebladet, som først omtalte saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer