Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kunne ikke tro hva jeg leste og ble helt satt ut

Frp «tok livet av» lokalpolitiker i Stavanger ved en feil.

DØD: Geir Fosse ble ved en feiltakelse avskrevet som død av Frp i Stavanger. Faksimile.
DØD: Geir Fosse ble ved en feiltakelse avskrevet som død av Frp i Stavanger. Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom påskekrim på tv og appelsiner opplevde 33-åringen å bli hovedpersonen i sin egen krimhistorie. Han googlet sitt eget navn på internett da han til sin store forskrekkelse oppdaget at han angivelig hadde vært død siden 2009. Makan til påskekrim skal man lete lenge etter.

Ble satt ut - Det var helt absurd og surrealistisk. Jeg kunne ikke tro hva jeg leste og ble helt satt ut, sier den høyst levende Geir Fosse til Dagbladet. Det er Rogalands Avis som bringer den utrolige nyheten på sin førsteside i dag.

Han fikk ingen innkallelser til å stille i bystyremøter. Han synes det virket litt rart, men til slutt gikk det i glemmeboka.

- Jeg har stått på listene til Frp i alle år, men hørte ingenting. Det er jo ikke rart hvis de har trodd jeg har vært død. Nå vil jeg vite hvor denne informasjonen kommer fra, sier Geir Fosse som er sjokkert over å komme over sin egen død på internett ved en tilfeldighet.

Nå vurderer Stavangermannen å engasjere advokat på saken. Fra Frp har han hørt lite eller ingenting.

- Det kom en sms fra Frps ordførerkandidat Tore Kallevig hvor han skrev at de ville se på saken og prøve å finne ut hva som har skjedd. Så får vi se, sier Geir Fosse til Dagbladet mens han er på jobb på Prix butikken i Stavanger.

Frp og Stavanger kommunestyre har i flere år vært sikker på at Geir Fosse var død. I et vedlegg til årsmeldingen fra 2009 blir han bekreftet omkommet. Den 33 år gamle Frp-politikeren sto som vararepresentant til Hillevåg bydelsutvalg, men etter Frp trodde han var død ble det arrangert nyvalg, slik at Fosses plass ble tatt over av en annen representant, skriver Rogalands Avis.

Beklager - Det er bare å beklage på det sterkeste, slikt skal ikke skje. En ting er hvis man får oppført feil mobilnummer eller adresse, noe helt annet er det hvis man bli oppført som død, sier frps ordførerkandidat og gruppesekreter i Stavanger Tore Kallevig.

Nå vil han prøve etter beste evne og ordne opp i fadesen.

- Jeg har vært i kontakt med Fosse og kommer til å følge opp denne saken. Vi skal gjennomgå våre rutiner og sørge for at noe slikt ikke skjer igjen, sier Kallevig.

- Vet du hva som har skjedd i denne saken?

- Vi går gjennom det nå, men det kan se ut som at det er byttet om på noen navnelister slik at det har oppstått en feil. Vi fikk inn en melding om at et av våre medlemmer hadde død, men det var åpenbart ikke Fosse. Nå skal jeg ta kontakt med han personlig slik at vi finner ut av dette og jeg vil selvsagt tilby han sin tidligere posisjon i partiet hvis han ønsker det, sier Tore Kallevig og legger til at han ikke ville satt pris på å lese om sin egen død på nettet på en slik måte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media