Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kunne ikke vært mer stolt enn jeg er idag

Barack Obama i ny tale fra Det hvite hus.

FORNØYD: - Jeg tror vi alle kan være enige om at dette er en god dag for Amerika. Verden er blitt en bedre sted å leve på grunn av Osama bin Ladens død, sa President Barack Obama under en seremoni i Det Hvite Hus, i ettermiddag, norsk tid. Foto: Jewel Samad / AFP / Scanpix
FORNØYD: - Jeg tror vi alle kan være enige om at dette er en god dag for Amerika. Verden er blitt en bedre sted å leve på grunn av Osama bin Ladens død, sa President Barack Obama under en seremoni i Det Hvite Hus, i ettermiddag, norsk tid. Foto: Jewel Samad / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyheten om at Osama bin Laden er drept av amerikanske spesialstyrker slo ned som en bombe i natt, norsk tid.

For første gang siden Barack Obama kom med nyheten om at terrorleden var drept, snakker den amerikanske presidenten nå offentlig:

- Jeg tror vi alle kan være enige om at dette er en god dag for Amerika. Verden er blitt en bedre sted å leve på grunn av Osama bin Ladens død, sa han.

- Stolte - Idag er folk stolte av å leve i USA, det har vi sett på alle menneskene som idag har samlet seg og uttrykt glede, på Ground Zero, og over hele USA, sa presidenten.

Obama hadde en kort uttalelse om bin Ladens død i forbindelse med uttdeling av «Medal of honour»-medaljen til krigsveteraner i Det hvite hus i ettermiddag.

- Vårt land har beholdt sitt engasjement slik at rettferdighet idag er gjort, sa Obama.

- Den vellykkede operasjonen for å drepe bin Laden minner oss på at det er ingenting vi ikke kan gjøre når vi jobber sammen. Det er denne enhetsfølelsen som definerer oss som nasjon, sa han i talen.

Presidenten hedret også spesialsoldatene som utførte den topphemmelige spesialoperasjonen i byen Abbottabad, om lag 12 mil fra hovedstaden Islamabad.

- Som øverstkommanderende kunne jeg ikke være mer stolt enn jeg er idag, sa han.

Topphemmelig spesialoperasjon Det var i en tale natt til idag, norsk tid at Barack Obama kunngjorde at USA har drept mannen som blant annet stod bak terrorangrepene 11. september 2001.

- I dag kan jeg si til det amerikanske folket og til verden at USA har gjennomført en operasjon som drepte Osama bin Laden, lederen av al-Qaida, og en terrorist som er ansvarlig for drapene på tusenvis av uskyldige menn, kvinner og barn, sa Obama.

En kilde i det amerikanske utenriksdepartementet forteller til CNN at DNA-prøver nå bekrefter at det var Osama bin Laden som ble drept. Ifølge BBC har amerikanske myndigheter bilder av den avdøde terrorlederen.

En talsmann i det amerikanske forsvaret forteller at Osama Bin Laden ble gitt en religiøs begravelse før han ble begravet på havet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media