Jeg kunne kjenne hennes smerte

BODØ: - Hetal forsøkte ikke å begå selvmord før jul. Hun ville bare understreke sine smerter over at jeg hadde gjort det slutt, sa Trond Werner Krogh Tande (23) i retten i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trond Werner er ekskjæresten som Hetal Amin ikke ville leve uten. I går forklare han seg alvorlig, men fattet, i Salten herredsrett. De to møttes nyttårsaften 1995 og ble kjærester og seinere samboere.

- Når Hetal var glad, var hun veldig glad. Men hun kunne også være langt nede, sa han.

Hybel i Trondheim

Sommeren 1997 flyttet de to til Trondheim for å gå på skole. Men i oktober måtte Trond Werner til Garnison Porsanger i militæret. - Tjenesten var tøff, og fritida gikk med til å holde motet oppe hos Hetal. En dag i midten av desember var jeg blitt så nedslitt at jeg gjorde det slutt med Hetal på telefon, sa Trond Werner i retten.

Hetal tok bruddet så tungt at Trond Werner ble innvilget permisjon - og fløy fra Finnmark til Trondheim samme kveld. - Vi snakket lenge. Utpå natta gikk Hetal på do. Hun ble litt for lenge borte. Jeg fant henne sittende og rispe eller skjære seg med en tapetkniv. Ingen brutale kutt, men stykker av hud var skåret av. Det var en del blod. Etterpå, da vi satt og holdt rundt hverandre, ville hun at jeg skulle ta på såret. Kjenne på hennes smerte, sa Trond Werner i retten. Noen timer seinere skjønte han at Hetal hadde spist tabletter. Disse viste hun ham «tilfeldigvis». Han ringte nødnummeret. Hetal ble brakt til sykehus for pumping.

Dypt ulykkelig

Trond Werners mor, Vibeke Krogh, vitnet også i går. Hun beskrev jenta som kom ut på sykehustrappa slik: - Helt død i ansiktet. En dypt ulykkelig jente. De ble enige om at Hetal skulle bo sammen med Trond Werner og mora Vibeke den jula.

Den siste kvelden

De så med skepsis på interrailturen Hetal og tiltalte, Mats Storvik, planla i romjula. Hetal ringte både Trond Werner og Vibeke nesten daglig. Den 22. januar ringte Hetal Trond Werner tidlig, men avsluttet samtalen da Mats kom. - Hun lurte på hvordan han ville reagere hvis hun tok livet av seg. Jeg sa at det ikke var den veien det skulle gå, sa eks-kjæresten. Han fikk en dårlig natts søvn. En tekstmelding (klokka 01.06) med beskjeden: «I have lived and loved. Time to die.», fikk ham til å begynne å ringe fra tidlig om morgenen. Det var intet svar å få. Litt utpå dagen ringte Kari Anne Lyngmo, Hetals venninne. Hetal var død.

<B>TRIST TRØST:</B>Trond Werner Krogh Tande (t.v.) får en klem av mora til den døde ekskjæresten Hetal, Taru Amin, under en pause i vitnemålet sitt. I bakgrunnen Tronds mor Vibeke Krogh, som også vitnet i går. De to familiene var svært nært knyttet til hverandre mens Trond og Hetal var sammen.