Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg kunne spist jord hvis det fikk meg tilbake til Syria

Syriske flyktningbarn forteller: Dette savner vi mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi må tigge for å kjøpe brød. Vi samler metall som vi selger. Vi leter etter klær i søpla. Vi spiser ikke grønnsaker mer som andre folk. Vi har ikke tepper, puter eller madrasser. Vi bruker skoene våre som pute om natta, sier syriske Rawan (9).

Nå i mars er det fem år siden demonstranter ba om løslatelse av politiske fanger og større politisk frihet i Syria. Det endte i blodig borgerkrig.

Rawan er en av de 569 836 barna som er registrert på flukt i Syrias naboland Libanon.

569 836 barn 569 536 barn er et skyhøyt antall flyktningbarn å ta vare på for et land på størrelse med Rogaland. Hver fjerde innbygger i Libanon er nå en flyktning.

- Jeg kunne spist jord hvis det bare fikk meg tilbake til Syria, sier Rawan (9).

Nobels Fredssenter åpner denne uka utstillingen «Syria er mitt eneste hjem», hvor syriske flyktningbarn i Libanon forteller Unicef om hva de savner nå som de lever et liv på flukt. Rawan (9), som bor i teltleiren Baalbek i Bekaadalen, er en av dem.

• Se Rawan og fem andre barn fortelle i videoen over.

En markering På tirsdag markerte Dagbladet femårsdagen for krigen i Syria. Der fulgte vi syrere fra nærområdene de flyktet til, så flyktet fra, og de skandinaviske landene i nord de håpet ville være redningen.

I Bekaadalen i Libanon bor barna verden glemte.

Les spesialen: Borgerkrigen som endret verden