- Jeg kunne vært død

Tobarnsmor Brita Bjerke Valbøll (40) fra Oslo lå nyoperert på Rikshospitalet med store smerter i håndleddet. Da kom en ruset sykepleier og satte ei sprøyte med det som trolig er et morfinpreparat på henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den skremmende episoden skjedde lørdag morgen. Den svenske sykepleieren (27) ble i går varetektsfengslet i fire uker, siktet for forsøk på legemsbeskadigelse med gift samt for å ha tatt narkotiske medisiner fra et narkotikaskap på Rikshospitalet.

Sykepleieren er straffedømt to ganger tidligere i Sverige. På tross av at hun hadde et kriminelt rulleblad, ble sykepleieren ansatt på Rikshospitalet i mars.

Operert

Brita Bjerke Valbøll ble operert i håndleddet fredag kveld. Morgenen etter kom den nå siktede sykepleieren inn på rommet hennes.

- Jeg lå med ryggen mot døra og hadde det ikke så bra. Jeg følte at noen hadde kommet inn i rommet og sto bak meg. Det var en dame i sykehusklær, grønne bukser og hvit sykehuskjortel. Hun spurte på svensk hvordan jeg hadde det, og jeg svarte at jeg hadde vondt, og at gipsen var for trang. «Det kan du få noe for,» sa sykepleieren til meg, forteller Brita Bjerke Valbøll til Dagbladet.

På dette tidspunktet begynte Brita å merke at sykepleieren oppførte seg underlig. Pleieren spurte hvor sprøytene var, gikk ut på badet for å lete, lette etter sprøyte i Britas nattbordsskuff og forsvant ut av rommet. Så kom hun tilbake med en blomst pakket i plast, som hun vannet på rommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer