- Jeg kunne vært i graven

Alton Bendu slutter som dørvakt etter skyteepisoden som kunne kostet ham livet. - Jeg vil ikke være med på gangsterkrig og miste livet, sier han. Dagbladet besøkte ham på sykehuset i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du redd i Oslo? Si din mening! ()

Den kraftige mannen ligger rett ut i en sykeseng på Ullevål sykehus. Begge bena er bandasjert. Legene har fjernet de to kulene som traff ham i låret og leggen, men en bruddskade etter kulene er fremdeles ikke operert.

- Jeg hørte først et enkelt skudd. Kollegaen min falt, jeg trodde han var blitt truffet. Jeg ville krabbe innover i lokalet. Da så jeg en jente som var helt lammet av skrekk. Jeg sa «Legg deg ned, dette går bra», og hun la seg ned, forteller han. Deretter krøp dørvakten frem og la seg foran henne.

- Jeg tenkte at jeg hadde skuddsikker vest, jeg kunne dekke henne. Så kom det første skuddet gjennom låret. Jeg lot som om jeg var død og håpet at de ikke ville skyte mer. Men så kom neste skudd, og jeg hørte at benet knakk. Smerten var så uutholdelig at jeg ikke klarte å late som om jeg var død.

Etter 20 sekunder til med skudd, ble det stille.

- Jeg skrek at jeg var blitt skutt. Gudskjelov gikk det bra, sier Bendu. Selv aner han ikke hvor mange som skjøt mot menneskemengden utenfor Baronen og Baronessen.

- Det var som en westernfilm, det hørtes ut som om 10 personer sto og skjøt, sier han.

En times tid før skuddene falt, ble det bråk med en gjeng som ikke kom inn på Baronen og Baronessen fordi de var for unge. Dørvaktene ringte politiet, som kom, men dro igjen. Dørvaktene ringte enda en gang, men uten at politiet kom.

- Det kom en vienamesisk mann og en kvinne bort til oss. De sa «Pass dere, de mobiliserer seg for å skyte.» Vi ringte politiet igjen og forklarte at det er alvor, dere må komme med en gang, sier Bendu.

Han vil ikke kritisere politiet, men legger ikke skjul på at han er sjokkert over at de ikke kom da de ble varslet.

- Kanskje de ikke får nok ressurser. Men det var bare flaks at det gikk bra, det gikk helt vilt for seg, sier han.

Der og da hadde han ikke tid til å bli redd.

- Jeg tenkte på jenta. Der og da hadde kanskje du gjort det samme. Men jeg vil ikke jobbe mer, jeg har bestemt meg. Det er mye tanker. Jeg kunne ha vært i graven nå, og ungene mine hadde vært uten far, sier firebarnspappaen.

Barna har grått av skrekk over det som har skjedd med pappaen. 7-åringen Naomi har gitt faren en kanin som skal passe på ham.

- Kona mi er helt sjokka. Hun er glad for at jeg kom fra det med livet.

Bendu tror ikke det er siste gangen at det oppstår skyting ved utestedene i Oslo hvis ikke politiet griper hardere inn.

- De må få bukt med gjengmentaliteten, sier han.

- Disse gutta skryter av å ha vært i fengsel, de kaller det «hotell». Politiet må kjøre en knallhard linje, hvis ikke er dette bare starten.

Bildene fra episoden går om og om igjen i hodet hans.

- Jeg har smerter og føler meg elendig. Når jeg skal sove, tenker jeg på det. Hva hvis jeg hadde gjort sånn eller sånn, hva hvis jeg hadde fått kula gjennom hodet?

- Er du sint på han som skjøt?

- Kanskje det kommer senere, sier Bendu.

- Jeg må være forsiktig med hva jeg sier. De vet hvem jeg er.

- Er du redd?

- Redd? Selvsagt! En mann som skyter foran så mange mennesker, kan skyte meg når jeg er alene også.

<B>SKUTT: Dørvakten Alton Bendu ble truffet av to skudd.