- Jeg kutter av deg halsen om du ikke gir meg mine rettigheter nå

Bistandsadvokaten ba om lukkede dører under 13-åringens forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alle de tiltalte sa seg ikke skyldig etter tiltalen, når rettsaken der en 13 år gammel jente skal ha blitt tvangsgiftet med sin 7 år eldre fetter, startet idag.

Som Dagbladet skrev igår, har Statsadvokatene i oslo tatt ut tiltale mot jentas 24 år gamle fetter, tante(47) og onkel(51), samt jentas mor(38) og jentas far(40), i det som omtales som den den alvorligste tvangsgifte-saken i Norge noensinne.

De fem må ifølge tiltalebeslutningen svare for rystende anklager. I tillegg til ekteskapsinngåelsen, skal den nå 17 år gamle jenta blitt voldtatt og mishandlet på det groveste gjennom flere år.

Ifølge tiltalen ble ekteskapsinngåelsen gjort av en imam i onkelens leilighet, nær Oslo sentrum. Der skal jenta ha blitt bedt om å svare på spørsmålene fra imamen, slik at hun inngikk et «religiøst fundert ekteskap» med fetteren.

Lukkede dører - Etter en gjennomgang av sakens spesielle karakter finner retten det naturlig å lukke dørene for presse og tilhørere under fornærmedes forklaring, sa dommer Jonas Madsø når han forkynte lukkede dører.

Den nå 17 år gamle jenta forklarer seg nå for retten bak lukkede dører. Pressen er har tilgang på lydoverføring fra retten:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer