- Jeg kvalte kona mi

Faren blør fra magen, mens tvillingene på et og halvt år står på gulvet og gråter. Han har akkurat drept moren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mannen ringte selv og varslet politiet om at han hadde kvalt kona. Han var psykisk ustabil og har sannsynligvis påført seg skadene selv, sier operativ uteleder Frode Kampen ved Oslo politidistrikt.

Politiet sperret av leilighetskomplekset på Ulven i Oslo. I kjellerens fellesareal fant de trebarnsmoren kvalt. Hun har bodd i Norge i sju år etter at hun kom som flyktning fra Kosovo. Ektemannen ble gjenforent med familien tre år seinere. Politiet fant familiefaren liggende blødende i blokkleiligheten i første etasje.

Sjokk

Mannen hadde flere knivstikk i mageregionen, blødde kraftig og ble sendt til Ullevål universitetssykehus.

- Han er lettere skadd og tilstanden er stabil, sier informasjonssjef Tonje Grave.

Politiet tok hånd om tvillingene og spurte naboene etter parets siste barn. Treåringen befant seg i barnehagen. Naboene er sjokkerte og forteller om familien som satt og drakk kaffe og spiste på plenen dagen før. Den 39 år gamle moren hadde akkurat søkt om norsk statsborgerskap. Mannen fikk avslag på sin asylsøknad i 1997.

Kilder forteller til Dagbladet at den 39 år gamle faren har sittet fengslet i Kosovo, blitt torturert og lider fortsatt av de traumatiske opplevelsene.

Mannen har flere ganger vært tvangsinnlagt på psykiatriske avdelinger i Norge.

Fikk opphold

I 1999 blir familien gjenforent i Norge. Mannen fikk da arbeids- og oppholdstillatelse på bakgrunn av familiegjenforening, og har siden fått dette fornyet hvert år, sist i april i år.

En ansatt ved en barnevernsorganisasjon skulle møte mor og barn i går og fikk sjokk da hun fikk høre den tragiske meldingen.

- Det er klart at samfunnet ikke har gjort nok til å forhindre dette. Mannen burde ikke vært ute på gata, men innlagt, sier hun.

Familiefaren vil i dag bli avhørt av politiet.