Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg kysset ham, så lot jeg ham falle»

Onkelen kastet Onur (9mnd) ut av vinduet i fjerde etasje da bygården ble overtent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bildet av lille Onur (9 mnd) som ble kastet ut av vinduet under en storbrann i den sørtyske byen Ludwigshafen, har gått verden rundt de siste dagen.

I dag forteller barnets onkel om den dramatiske hendelsen som fant sted forrige søndag. Det var han som måtte ta den tøffe beslutningen om å kaste barnet ut av vinduet.

- Jeg kysset ham, så lot jeg ham falle, forteller Kamil Kaplan til den tyske avisa Bild.

Det var altså ikke faren som kastet barnet, slik som det tidligere har blitt skrevet.

- Å kaste ham ut var den eneste sjansen vi hadde. Det sto en politimann foran huset. Jeg fikk øyekontakt med ham og skjønte at det kom til å gå. Jeg kysset ham igjen, og så slapp jeg ham, sier onkelen.

Holdt ut jakka
På bakken, sju meter nedenfor den desperate onkelen, stod en politimann klar til å ta i mot den lille gutten. Politimannen holdt ut jakken som et sikkerhetsnett for å ta imot gutten, og Onur kom fra det hele uten fysiske skader.

Babyen blir nå tatt hånd om av en annen onkel, mens foreldrene hans kommer til hektene igjen på sykehuset. Onurs to år gamle bror døde i brannen.

Kan være påsatt
Ni personer døde i brannen, som kan være påsatt. To jenter på åtte og ni år har fortalt at de så en mann tenne på noe med en lighter, for han kastet det fra seg ved en barnevogn som stod i gangen.

Alle de omkomne i brannen var tyrkiske innvandrere, og forklaringene styrker tyrkiske myndigheters påstander om at brannen hadde et rasistisk motiv.

image: «Jeg kysset ham, så lot jeg ham falle»

- Alle spor blir behandlet seriøst, sier politiets talsmann Volker Klein.

Politiet jobber nå med å lage en fantomtegning av mannen.

Nazi-grafitti

Ved inngangspartiet til et tyrkisk kultursenter som holdt til i den brannherjede blokka, har politiet funnet ny-nazistisk grafitti. «Hass», det tyske ordet for hat, og «SS» med rundebokstaver er noe av det som står på veggen , melder nyhetsbyrået AP.

Grafittien har kommet før brannen, for siden søndagens drama har blokka vært sikret for uvedkommede.

Det har lenge vært fryktet at blokka kommer til å rase sammen, men i dag ble bygningen vurdert som som sikker nok til at politiet endelig fikk foreta et hundesøk i brannruinene.

- Et helvete
Webdesigner Rene Werse (43) som tok det nå verdensberømte bildet, beskriver brannen som et «helvete»-

- Jeg så ting jeg aldri kommer til å glemme. Det stod folk på balkongen og i vinduene og skrek om hjelp til å komme seg ut, sier hun til Daily Mail.

DESPERAT HANDLING: Da bygården ble overtent, kastet Kamil Kaplan sin nevø, Onur (9mnd), ut av vinduet i fjerde etasje. På bakken ble gutten tatt i mot av en politimann. Foto: Hurriyet/AFP/Scanpix
DESPERAT HANDLING: Da bygården ble overtent, kastet Kamil Kaplan sin nevø, Onur (9mnd), ut av vinduet i fjerde etasje. På bakken ble gutten tatt i mot av en politimann. Foto: Hurriyet/AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media