- Jeg la kåpa over ham

Etter mye mas ga Marit Hermansen sønnen Benjamin lov til å gå en liten tur ut den 26. januar i fjor. Han lovte å ikke bli lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marit Hermansen (47) mistet sitt eneste barn 26. januar i fjor. Hun og Benjamin hadde vært hjemme fra jobb og skole denne dagen. Begge var forkjølet og pjuskete.

- I ettertid er det vanskelig å huske hva dagen inneholdt. Benjamin lå på sofaen, og koste seg nok litt med å være hjemme. Han var glad i og trengte mye oppmerksomhet, og selv om han begynte å bli stor, var han ganske liten likevel, sa moren i retten i går.

Så på film

Det var helt stille i rettssalen da hun fortalte om den siste dagen sammen med Benjamin.

- Etter middag begynte han å bli lei av å være inne, og fikk lov å rusle en tur til en kamerat. Seinere så vi en film sammen. Jeg tror Benjamin likte å være sammen med meg, vi var veldig tette.

Etter filmen fikk Benjamin en tekstmelding fra bestekameraten, som ville møtes for å bytte et mobildeksel. Benjamin ringte ham opp igjen.

- Jeg sa med sint mammastemme: Det får du ikke lov til. Men han ga seg ikke, det var typisk for Benjamin, han var sterk, tydelig og bestemt i hele sitt vesen. Noen ganger må man bare la de små slagene gå, så jeg lot ham gå ut.

I pyjamasbukse

Benjamin avtalte å møte kompisen utenfor Spar-butikken, bare noen minutter unna. Han gikk ut i pyjamasbuksa og ei tynn jakke.

- Det var ikke spesielt skummelt dit han skulle, vi var jo på butikken daglig. Det siste jeg ropte, var: Nå blir du ikke lenge! «Nei da, det gjør jeg ikke,» svarte han.

Benjamin gikk ut litt før klokka 23.30, ti over halv begynte Marit Hermansen å se etter sønnen.

- Plutselig ser jeg kameratens ansikt utenfor vinduet. Jeg åpner og han sier: «Du må komme fort, for Benjamin er stukket ned ved Spar.» Da skjønte jeg det vel ikke. Jeg springer ned dit. Når jeg kommer fram, ligger Benjamin på bakken. Da er han død.

Flere mennesker har samlet seg rundt Benjamin. Marit Hermansen finner ingen puls på sønnen.

- Jeg synes det var så grusomt at han bare ble liggende der, det regnet, og han ble våt. Derfor tok jeg av meg kåpa og la over ham.

MISTET SØNNEN: - Benjamin var ganske synlig og tydelig. Han hadde et positivt og varmt vesen, fortalte Benjamins mamma, Marit Hermansen, i retten i går.