- Jeg la merke til at det var mye folk uten treningstøy i området denne kvelden

- Mannen min kan ha vært den siste som så 21-åringen i live, forteller Nina Steffensen.

 REDD:  Nina Steffensens mann la merke til den sølvgråe Toyotaen som passerte kvelden Anja Weløy Aarseth (21) forsvant. Her sitter hun sammen med sin 16 år gamle datter. Foto: Jonas Sverrisson Rasch / Dagbladet.
REDD: Nina Steffensens mann la merke til den sølvgråe Toyotaen som passerte kvelden Anja Weløy Aarseth (21) forsvant. Her sitter hun sammen med sin 16 år gamle datter. Foto: Jonas Sverrisson Rasch / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Tobarnsmora Nina Steffensen (47) er redd for å la sine barn gå alene i Ålesund etter at Anja Weløy Aarseth (21) forsvant forrige onsdag.

Politiet opplyste nå nettopp på en pressekonferanse at det var Anja som ble funnet drept på Akslafjellet forrige fredag.

- Det er grusomt at hun ble funnet død. Ufattelig trist og man skjønner ikke at slikt kan skje i lille Ålesund. Jeg er tom for ord, sier Nina til Dagbladet.

Nina bor like ved turstien hvor Anja parkerte bestemorens sølvgråe Toyota før 21-åringen dro ut på en joggetur i 19-tida onsdag forrige uke. Siden det har ingen med sikkerhet sett studenten fra Bønes i Bergen.

- Det er klart man blir redd og nervøs når slike ting skjer, spesielt når det skjer så nært i området, sier Nina.

«Ruskete» motor Tobarnsmora husker godt onsdagskvelden i forrige uke da Anja forsvant.

- Mannen min var ute og gikk tur med hunden vår. Han kan en del om bilmotorer, og da han var på vei hjem la han merke til en sølvgrå Toyota med en litt «ruskete» motor som passerte ham rundt klokka sju på kvelden, sier Nina.

Nina forteller at hun la merke til flere personer som åpenbart ikke hører hjemme i turområdet.

- Dette er tid på året hvor det er mange turister og mye folk i området som normalt ikke ferdes oppe ved stien. Og jeg la merke til at det var mye folk uten treningstøy i området denne kvelden, sier Nina.

- Vært i avhør Dagen etter kom frysningene på kroppen da de fikk høre at en 21 år gammel kvinne var savnet i området. Mannen jobber i Sivilforsvarets fredsforsvarsgruppe og deltok i letinga i nabolaget.

- Vi har vært i avhør hos politiet og fortalt det vi vet og har observert i denne saken. At det skulle ende med funn av et lik er bare utrolig trist for alle, sier hun

 HÅPER PÅ BILDER:  Politiet vil ta kontakt med eiere av overvåkningskameraer fra Ålesund sentrum. De skal allerede ha sikret seg bilder fra overvåkningskameraer. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet
HÅPER PÅ BILDER: Politiet vil ta kontakt med eiere av overvåkningskameraer fra Ålesund sentrum. De skal allerede ha sikret seg bilder fra overvåkningskameraer. Foto: Fridgeir Walderhaug/Dagbladet Vis mer

Nina har to barn, en gutt på 20 år og en jente på 16 år. Hun forteller at familien er mye mer forsiktig med barna etter at Anja forsvant.

- Vi tar en del forholdsregler, spesielt med den yngste jenta vår. I går skulle hun gå en vei hun alltid går alene, men nå var det ikke aktuelt at hun skulle gå uten oss. Hun kommer til å bli kjørt til håndballtrening og andre ting som hun skal på.

- Hun må bare tåle at vi kommer til å holde et ekstra øye, sånn får det bare bli nå og det er hun er helt innforstått med , sier hun.

- Hvordan preger denne hendelsen barna dine?

- De synes det er skummelt og ekkelt. Dattaren min møtte vennene sine til pizzakveld i helgen. De snakket sammen om det hele kvelden og klarte ikke å konsentrere seg om noe annet. Så det er klart alle er sterkt påvirket, det er jo helt forferdelig alt sammen.

 ANJA WELØY AARSETH(21) : Polititet har flere ganger uttalt at de ikke vet hvem som er gjerningsperson. Foto: Privat.
ANJA WELØY AARSETH(21) : Polititet har flere ganger uttalt at de ikke vet hvem som er gjerningsperson. Foto: Privat. Vis mer