- Jeg legger meg helt flat, ydmykt, og ber om unnskyldning

Per Sandberg sier han ikke helt vet hva som skjedde på Stortingets talerstol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Hvis det er noen som til de grader har spilt offer etter 22. juli, er det Arbeiderpartiet, sa Per Sandberg (Frp) fra Stortingets talerstol tidligere i dag.

Uttalelsen fikk flere av stortingsrepresentantene til å løpe gråtende ut av Stortingssalen.  

- Jeg har hørt opptaket selv nå og har full forståelse for at det kommer den type reaksjoner. Mine uttalelser ble helt feil, de kan helt klart oppfattes som jeg nærmest beskylder Arbeiderpartiet for å ha spilt offer. Det var ikke i mine tanker overhodet, sier Per Sandberg til Dagbladet.

Uttalelsen fra Stortingets talerstol tar han helt avstand fra.  

- Jeg legger meg helt flat, ydmykt, og ber om unnskyldning.

- Hvorfor sa du dette?

- Det var en stor glipp. Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Det eneste jeg husker var at utenriksministeren beskyldte Frp for å spille offer, noe jeg reagerte sterkt på. Frp spiller ikke offer. Vi vil ha en meningsutveksling, sier han.  

- Hva mente du egentlig?

- Hele replikken min skulle munne ut i å advare Arbeiderpartiet mot å bruke 22. juli i meningsutveksling eller debatt framover, fordi det tror jeg ingen er tjent med, sier Sandberg. Han sier han reagerte på uttalelser framsatt av Eskil Pedersen og Raymond Johansen i går.  

- De nærmest leter etter ord, mening og uttrykk for å gi enkeltrepresentanter og partier delansvar for tragedien 22. juli. Det var utganspunktet mitt, sier Sandberg.

«Ingen partier har ansvar for volden 22. juli. At Frp har et ansvar for de holdningene dere har spredd om innvandring er åpenbart!»  Og: «Jeg vet om en del av ytringene som skaper hat ja, og det gjør du og. Åpenbart at FrP har stått for noen!» skrev Eskil Pedersen på Twitter i går.