- Jeg legger ned foreningen øyeblikkelig

- Jeg er sjokkert og kjenner ikke til det som skal ha foregått i det hele tatt, sier lederen av Det Norske Familieverns Landsforening til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med den 66 år gamle nestlederen i foreningen er han siktet for utuktig omgang med barn under 14 år. Dagbladet traff 37-åringen i går kveld. Han grunnla foreningen i 1995.

- Jeg legger ned foreningen med øyeblikkelig virkning! Jeg kan ikke være bekjent av å drive en forening hvor det skjer sånne ting, sier han til Dagbladet. Overgrepene han og den andre foreningsmannen er siktet for, skal ha skjedd på turer foreningen har arrangert for barn og unge.

- Så vidt meg bekjent har foreningen bare hatt en tur. Den gikk til et skisenter i påsken i fjor. Da bodde jeg på ett rom, nestlederen alene på sitt rom og to gutter på et tredje rom. Jentene hadde egen hytte. Det var en veldig vellykket tur, sier lederen, som hevder han ikke aner noe om hvorvidt nestlederen har arrangert turer han ikke har hatt kjennskap til.

- Hvordan ble turen til skisenteret finansiert?

- Med midler fra et barnevernskontor. Vi samarbeider bra med sosial- og barnevernet, men stort sett har driften av foreningen vært privat finansiert. Jeg har brukt 70000 kroner av egne penger siden oppstarten. I fjor søkte vi Barne- og familiedepartementet om støtte, men fikk avslag.

Han forteller at han det siste trekvart året har overlatt driften av foreningen til nestlederen, fordi han selv har kommet ut i fast jobb. I likhet med nestlederen har også lederen vært aktiv i Fremskrittspartiet.

- Men det var ikke der vi traff hverandre. Nestlederen tok kontakt mens jeg og en annen forberedte oss på å starte i 1994.

Dagbladet er kjent med at nestlederen er tidligere straffedømt for flere forhold.

Lederen kjenner ikke til at hans samarbeidspartner gjennom sju år har noe på rullebladet.

- Hvorfor ble foreningen opprinnelig startet?

- Jeg fikk mange henvendelser fra folk som hadde problemer med sosialkontor eller barnevern. De henvendte seg til meg fordi jeg var aktiv politiker.

Slik så jeg at det var behov for en forening av denne typen, forteller han.

- Siden 1997 har jeg selv hatt en sak gående mot barnevernet, så jeg vet hva det er snakk om. Jeg startet foreningen bare for å hjelpe mennesker. Det er forferdelig at noe sånt som dette kommer opp, sier han.