- Jeg lever for islam, og hater norske verdier

Arfan Qadeer Bhatti (25) har vært kriminell siden han var 13 år gammel. En virkelig versting. Fryktet av politiet og nærmest idol for andre hardbarkede kriminelle. Nå hevder norsk-pakistaneren, som er proppfull av hat mot norske myndigheter, at han har funnet roen i islam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi muslimer er undertrykt, sier Bhatti. 25-åringen har sittet 263 dager i fengsel. Uten siktelse, tiltale og dom.

Nå krever han erstatning og oppreisning.

Bhatti har en rekke voldsdommer på rullebladet. Etter at han hadde sonet ferdig sin siste voldsdom fra 1998, men satt på sikring, rømte han. I ni måneder oppholdt Bhatti seg i utlandet, før han i oktober 2001 kom tilbake til Norge.

Han ble da arrestert med en Smith & Wesson på utestedet Baronen & Baronessen.

Da han den 29. november i fjor skulle løslates, etter endt soning og utført sikringstid, ventet politiet på ham.

Han hadde ikke før kommet til porten ved Ila landsfengsel, før han ble lagt i jern.

Arfan Qadeer Bhatti

  • Født 1977
  • Ble kjent av politiet som det yngste medlemmet i den pakistanske gjengen Young Guns.
  • Var 15 år da han ble tatt for å ha stukket ned en butikkeier. Ifølge rettsboka handlet Bhatti på oppdrag fra andre.
  • I 1997 domfelt for grove trusler og vold mot politiet.
  • I 1998 dømt i Høyesterett for å ha skutt en person under et torpedooppdrag.
  • Dømt flere ganger for trusler, grov vold og utpressing.
  • Fryktet i det kriminelle miljøet i Oslo. Ingen har våget å tyste på ham.
  • Innrømmer at han har vært en av de aller verste kriminelle i Norge.

- Kidnappet

- Jeg ble varetektsfengslet for åtte uker, uten at dette var begrunnet i noen ny siktelse, hevder Bhatti.

Påtalemyndigheten ville straffe ham på ny.

- De brukte den gamle saken fra 1998. Et forhold jeg var dømt for og hadde sonet ferdig. De ville gi meg forvaring. I virkeligheten forsøkte påtalemyndigheten å dømme meg to ganger for samme forhold. Det kommer jeg aldri til å tilgi, sier Bhatti.

- Det må være uholdbart at påtalemyndigheten prøver å få forvaring på en sak som er ferdig sonet for over et år siden. Uansett hva man måtte mene om Bhatti - han har også krav på rettsvern, sier advokat John Chr. Elden.

På rødt lys

Torsdag ble Arfan Qadeer Bhatti løslatt av Borgarting lagmannsrett. Etter at hans forsvarer hadde brakt fengslingen inn for lagmannsretten.

- Det er vel ikke så rart at politiet ønsker å arrestere deg og låse deg inn, du er jo kriminell. En av de aller verste kriminelle i Norge.

- Nei, jeg er ikke kriminell nå. Jeg har vært kriminell. Det er riktig at jeg har gjort mye kriminelt. Grov vold og andre ting. Men husk: Jeg har aldri tatt uskyldige. De jeg har vært i konflikt med eller har gjort noe med, er folk som sjøl har svin på skogen.

Mannen som vitnet mot Arfan Qadeer Bhatti i rettssaken i 1998, er seinere funnet død i Sverige. Bhatti trekker på skuldrene, det er ikke hans problem.

Tystere har ingen høy stjerne blant kriminelle.

- Jeg lever nå for islam! Jeg har mye sympati for mine muslimske brødre. Vi muslimer har vært og er undertrykte av jøder, hinduer og amerikanere.

25-åringen, som er født i Norge og er norsk statsborger, har bare forakt til overs for verdiene i det norske samfunnet.

- I Norge har dere homser i toppstillinger, til og med i regjeringen. Homofile får adoptere barn! Pedofile og voldtektsforbrytere blir beskyttet i fengslene. Dere kaller Norge et kristens verdisamfunn. Hvordan kan nordmenn kalle dette verdier? På Ila landsfengsel beskytter fengselsvesenet pedofile og drapsmenn som har myrdet og misbrukt småbarn. Hvilket samfunn er det dere vil ha? spør Bhatti.

- Jeg har jævlig mye hat i hodet mitt. Jeg er så forbannet at tårene kan begynne å renne, bare jeg tenker på norske myndigheter.

Gift i Pakistan

- Du sier du har funnet roen og vil leve for islam. Skal du gjøre det i Norge?

- Da jeg var på rømmen, giftet jeg meg i Pakistan. Mine tanker er hos mine muslimske brødre som kjemper mot hinduer, jøder og amerikanere som undertrykker mitt folk.

- I fjor høst drepte Osama bin Laden og hans terrorister flere tusen mennesker i New York. Er det disse muslimske ekstremistene du i dag støtter?

- Hvor mange hundretusener har ikke jødene, hinduene og amerikanerne drept? svarer Arfan Qadeer Bhatti.

FORAKT: Arfan Qadeer Bhatti forakter det norske samfunnet. - Påtalemyndigheten har holdt meg ulovlig innesperret i 263 dager. De forsøkte å få meg dømt for noe jeg allerede har sonet ferdig, sier 25-åringen, som torsdag ble løslatt av Borgarting lagmannsrett.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer