- Jeg lever fortsatt i frykt

I går ble 41-åringen tiltalt for å ha bombet eksen sin med dynamitt og bensin. Den 36-årige kvinnen, som ble livstruende skadd, nekter å møte den tiltalte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tiltalen ble som forventet, og jeg er godt fornøyd, sier offeret i saken til Dagbladet, etter at hun har blitt kjent med tiltalen i går. Dersom saken går som planlagt, skal hun vitne mot sin fraseparerte ektemann torsdag i neste uke.

Men 41-åringens forsvarer, Frode Sulland, vil be retten om å utsette saken. Han mener forsvaret har fått for liten tid til forberedelse mellom tiltalen og rettssaken.

- Jeg håper inderlig at saken ikke blir utsatt. Ingen er tjent med flere utsettelser, særlig siden saken sikkert vil bli anket til lagmannsretten, uansett hva som skjer, sier den 36-årige kvinnen til Dagbladet.

Hun gir uttrykk for at hun ikke vil klare påkjenningen det vil være for henne å vitne mot den tiltalte ansikt til ansikt. Gjennom sin bistandsadvokat vil hun be om at den tiltalte fjernes fra rettssalen når hun forklarer seg som fornærmet i saken.

Lever i frykt

Den 36-årige kvinnen har fremdeles store plager etter bombeattentatet i januar.

- Det går greit, men det kommer til å ta lang tid. Jeg får tett oppfølging med undersøkelser og fysioterapi. Men det er noe hele tida, og jeg har flere operasjoner foran meg, sier bombeofferet til Dagbladet.

Hun har sterkt svekket syn og den ene hånda er delvis lammet. I tillegg har hun brannsår over 25 prosent av kroppen, og er merket der splinter fra bomben traff henne.

- Det har vært tøft, og livet er ikke så enkelt lenger. Jeg har alltid vært positiv og har hatt god bruk for det i denne situasjonen. Livet har blitt snudd på hodet for flere enn meg. Vi har blitt lettskremte og redde alle sammen. Jeg lever i frykt hele tida, er veldig skvetten og tør aldri å være alene. Jeg sjekker alltid bilen før jeg setter meg inn, sier hun.

- Jeg har to flotte barn som holder meg oppe, og en god familie. Jeg setter meg langsiktige mål, og selv om jeg vet at jeg alltid må leve med store skader, er målet å få det så optimalt som mulig. Det har vært ei tung bør, men jeg har klart å bygge meg opp, og i det minste har jeg fått mer energi. Men jeg har også tunge dager, sier hun.

Kvinnen lever med voldsalarm og ekstra politibevoktning i nabolaget. Ektemannen har forbud mot å oppsøke henne.

Vil utsette

Hun har siden hun våknet opp etter bomben, vært sikker på at det var ektemannen som står bak, og hun har gitt uttrykk for dette til politiet.

Eksmannen har på sin side alltid hevdet sin uskyld. Politiet mener at de i retten skal kunne bevise at han skaffet dynamitt hos en entreprenør i Hallingdal forut for bomben. Den tiltalte ble i går orientert om tiltalen av sin advokat Frode Sulland.

- Han hadde et visst håp om at tiltalen ikke skulle bli så omfattende, men var ikke overrasket. Påtalemakten følger jo ofte politiets siktelse, sier Sulland. Han vil kjempe for å få utsatt rettssaken, som er berammet til 3. desember, om bare åtte dager.