Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fransk valgkamp 2007:

- Jeg lever i et helvete, sier eks-president Nicolas Sarkozy

Den tidligere franske presidenten benekter at han har mottatt millioner av Euro i forbindelse med presidentvalgkampen i 2007.

I POLITIETS VARETEKT: Frankrikes tidligere president, Nicolas Sarkozy (midten) blir kjørt fra politistasjonen i Nanterre, der han har sittet i arrest. Eks-presidenten er siktet for å ha mottatt millioner av Euro fra den avdøde libyske diktatoren Muammar Gaddafi i forbindelse med valgkampen i 2007. Foto: Francois Mori / Ap / Scanpix
I POLITIETS VARETEKT: Frankrikes tidligere president, Nicolas Sarkozy (midten) blir kjørt fra politistasjonen i Nanterre, der han har sittet i arrest. Eks-presidenten er siktet for å ha mottatt millioner av Euro fra den avdøde libyske diktatoren Muammar Gaddafi i forbindelse med valgkampen i 2007. Foto: Francois Mori / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere franske presidenten Nicolas Sarkozy sitter for andre dagen i retten i rankrike, anklaget for å ha mottatt millioner av Euro fra den avdøde libyske diktatoren Muammar Gaddafi i forbindelse med valgkampen i 2007.

Sjøl beskriver Sarkozy livet sitt følgende: «Et helvete siden 11. mars 2011», ifølge Le Figaro, som har lagt ut det som skal være Sarkozys forklaring i retten i går.

Korrupsjon og misbruk

- Jeg er anklaget, men uten at de har noen fysiske bevis, sier ekspresidenten i retten, der han også fortsatte:

- Det er en løgn! Det er en løgn!

Sarkozy er anklaget for å ha finansiert valgkampen sin i 2007 på en ulovlig måte, i tillegg til å være med og misbruke libyske offentlige midler, samt passiv korrupsjon.

- Hevn fra Libya

63-årige Sarkozy benekter at han har gjort noe galt. I stedet anklager han Libya for å ville hevne seg på Sarkozy siden han og Frankrike stod i spissen for å iverksette NATO-angrepene mot Libya i 2011, som endte med at Muammar Gaddafi og hans regime falt.

Videre sier Sarkozy at han er klar over at anklagene mot ham er «alvorlige», men at libyske kilder siden 2011 har forsøkt å «bakvaske» Sarkozy, som har medført at hans liv har vært som et «helvete», skriver BBC.

Penger i koffert

Franske påtalemyndigheter startet etterforskning av Sarkozy og mulig ulovlig valgkamp-finansiering i 2013.

Den libyske forretningsmannen Ziad Takieddine har blant annet fortalt at han har overlevert tre kofferter fulle med 200 og 500 Euro-sedler til Sarkozy og hans nære medarbeider, Claude Guéant, ifølge BBC.

Eks-president Sarkozy er også anklaget for å ha mottatt ulovlige valgkampmidler fra andre kilder i 2007, kjent som Bygmalion-skandalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling