Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ligger og gråter, mens andre i familien ikke klarer å gråte

Familien til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne håper på det beste, men er forberedt på det verste.

TUNGE DAGER: Astrid Giskegjerde er tante til den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne. - En uavklart sak vil være det verste, sier hun. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
TUNGE DAGER: Astrid Giskegjerde er tante til den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne. - En uavklart sak vil være det verste, sier hun. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sigrid og kusinen kom og besøkte meg på sykehuset på fredag. Det var veldig hyggelig og rørende at to 16-åringer tok seg tid til å komme bort. Det var sist jeg snakket med henne, sier Astrid Giskegjerde.

Hun er tanta til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne. Dagbladet møter henne på Østensjø skole etter nok en samling med flere hundre frivillige som skal ut og søke etter 16-åringen.

- Det sier litt om Sigrid som person, sier Astrid.

Mafia-tur Det er nå over fire dager siden Sigrid ble meldt savnet. Natt til søndag var hun på vei hjem til Axel Brinchs vei på Østensjø, etter å ha vært på besøk hos en venninne.

Men på veien forsvant Sigrid. De eneste sporene etter henne var en sokk, skoene og mobiltelefonen som ble funnet utenfor Østensjø Kanvas-barnehage.

Nabolaget er kjent for Sigrid. Hun er født og oppvokst på Østensjø, der hun har bodd hele livet sammen med mor, far og lillesøster på 12. Sigrid har nettopp fullført ungdomsskolen og skal begynne på Hartvig Nissen, en videregående skole på Briskeby i Oslo.

I vår og sommer har hun vært på ferie en rekke steder: Først i Egypt med bestevenninnen, så en tur til Praha med innebandy-laget, og til slutt en tur til Sicilia med familien.

- Hun syntes det var veldig spennende å dra til Sicilia på grunn av mafiaen, smiler Astrid.

Idrettstalent Tanta forteller at Sigrid er oppvokst i en sporty familie. Derfor har Sigrid vært mye aktiv i oppveksten, blant annet med fotball og håndball Oppsal IF. Sigrids far har vært aktiv i fotballen, også som trener for det lokale fotball-laget.

Etter hvert gikk Sigrid over til innebandy, som hun har spilt de siste ett og et halvt åra. Hun beskrives av flere i miljøet som et talent, og har vært på kretssamlinger både i fotball og innebandy.

Tidligere i år kom innebandylaget, Tunet innebandyklubb, til NM-finale i jenteklassen, for andre gang på rad. For å nå så langt har Sigrid trent flere ganger i uka.

Tett familie - Hun er ei jente som er lett å like. Blid, smart og god. Og så er hun omtenksom og engasjert, sier Astrid.

SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet har snakket med flere som kjenner Sigrid og som gir den samme beskrivelsen. Hun beskrives som en jente med glimt i øyet, og som er populær.

Selv om hun er 16 har Sigrid fortsatt å være med på familieturer. Familiens talsmann, Geir Strand, forteller til Dagbladet at familien er tett sammenknyttet.

- De er en velfungerende kjernefamilie, der lillesøster tar etter storesøster, og alt det der.

Ifølge tante Astrid går også de to søstrene godt sammen.

- De har alltid vært veldig mye sammen. De er begge sportye jenter, og Sigrid er med på hytta og andre turer, sier hun.

Sjokknyheten Astrid lå fortsatt på sykehuset da sjokknyheten kom. Hun var innlagt med hjernehinnebetennelse, og i går var første gangen hun kunne møte opp på Østensjø Skole.

- Jeg er helt nummen av denne saken, og klarer ikke gjøre noen ting. Så jeg ligger og gråter, mens andre i familien klarer ikke å gråte, sier Astrid.

Som Dagbladet skrev i går, har stua til Schjetne-familien nå blitt en slags «operasjonssentral» for det frivillige søket. I tillegg kommer mange venner og naboer innom for å hjelpe til med dagligdagse ting.

- Det er laget en vaktordning. Noen kommer og lufter hunden, naboer kommer innom med boller og hjelper til med andre praktiske ting.

Maner til innsats Hun forteller at den lange tiden med uvisshet er svært utfordrende.

- Du må prøve å tenke minst mulig. Med en gang du begynner å fantasere, så blir du gal. Du må bare prøve å lukke igjen, og gjøre noe annet.

- HELT NUMMEN: Astrid Giskegjerde forteller at det er laget en vaktordning hjemme hos Sigrids foreldre. Noen lufter hunden, andre kommer med mat. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet
- HELT NUMMEN: Astrid Giskegjerde forteller at det er laget en vaktordning hjemme hos Sigrids foreldre. Noen lufter hunden, andre kommer med mat. Foto: Erling Slyngstad Hægeland / Dagbladet Vis mer

- Du håper på det beste, men er forberedt på det verste. Men jeg tenker at så lenge politiet har håp, har jeg håp. Vi må finne henne. En uavklart sak ville være det verste. Det å ikke vite hva som har skjedd, sier Astrid.

Derfor håper hun at folk ikke gir opp den massive leteaksjonen.

- Folk har vært fantastisk flinke til å stille opp, og det håper jeg de fortsetter med. Mange som har vært med i flere dager er slitne nå. Derfor trenger vi nye hele tiden. Folk må ta med seg venner og stille opp, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media