Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg liker å sludre med pappa om morgenen

Flere av rådgiverne er nære kolleger av Bush senior, men president W. Bush avviser at pappa styrer butikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med tv-kanalen Fox News innrømmer USAs president George W. Bush at han gjerne ringer for å søke støtte hos sin far, George Bush, som hadde samme jobben mellom 1989 og 1993. Men Bush junior understreker at han og faren aldri snakker om politikk.


- Jeg liker å snakke med pappa om far-sønn ting, ikke politikk, sier han i et sjeldent åpenhjertig til Fox News.

Og blant far og sønns temaer er hvordan livet i verdens tøffeste politiske klima, Washington, arter seg.

- Selvfølgelig er de bekymret for hvordan sønnen deres har det. De leser vel for mange aviser, tipper jeg, sier presidenten.

Pappas menn gir råd

Mange har merket seg at George W. Bush rekrutterte flere av farens gamle medarbeidere da han inntok det hvite hus i 2000.

I november gikk forsvarsminister Donald Rumsfeld fra sin post, etter Demokratenes seier i lokalvalget, som ga dem flertallet i senatet og kongressen. Rumsfeldt ble erstattet av Robert Gates som var CIA-direktør under Bush senior. Nå skal han jobbe for sønnen, W. Bush.

Rykter sier også at Bush senior ikke er fornøyd med sønnens håndtering av Irak-krigen.

JA: Pappa Bush (t.h.) og sønn på fisketur sammen i Florida. Her har poden fått en fin fangst. Foto: Reuters
JA: Pappa Bush (t.h.) og sønn på fisketur sammen i Florida. Her har poden fått en fin fangst. Foto: Reuters Vis mer

Og mistankene om dette ble forsterket da W. Bush nylig fortalte at farens venn, James Baker, skal lede en komite som utarbeider de videre planene for USAs engasjement i Irak.

Liker å overraske

President avviser at han diskuterer situasjonen i Irak med sin far. Forklaringen er at kunnskapsnivået er så forskjellig.

- Informasjonsnivået jeg har, sammenliknet med alle andre og inkludert min far, er stort. Og han stoler på at jeg tar de riktige avgjørelsene. Det er jeg som er sjefen for de militære styrkene, sier han.

W. Bush forteller også at han liker å overraske foreldrene med en telefonsamtale tidlig om morgenen.

NEI: Enda en bilbombe har gått av i den nordirakiske byen Mosul.Amerikanske soldater tar kontroll over området 29. november i år. Irak er visstnok ikke et tema for samtalene mellom president George W. Bush og hans far.
JA: Golf er gøy, men Irak var ikke et samtaletema, skal vi tro president W. Bush i et åpnehjertig intervju med Fox News. Her er far og sønn i aksjon på Cape Arundel Golf Club i Maine, juni 2003. Få måneder etter invasjonen av Irak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!