«Jeg liker ganske enkelt ikke arabere, pakistanere og somaliere»

Det skriver journalisten bak Finansavisens innvandringsregnskap til sine venner på Facebook.

JOURNALIST PÅ FACEBOOK: Det er ikke bare i Finansavisen journalist Kjell Erik Eilertsen skriver om innvandrere. Her er hans innlegg på sin lukkede Facebook-side for noen dager siden. Foto: Skjermdump
JOURNALIST PÅ FACEBOOK: Det er ikke bare i Finansavisen journalist Kjell Erik Eilertsen skriver om innvandrere. Her er hans innlegg på sin lukkede Facebook-side for noen dager siden. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Trygve Hegnars Finansavisen fikk mye oppmerksomhet rundt sitt «Innvandringsregnskap» i forkant av fjorårets stortingsvalg.

Særlig kostnaden av hver ikke-vestlig innvandrer - beregnet av Finansavisen til 4,1 millioner kroner ut fra SSBs tall - ble en gjenganger i innvandringsdebatten.

Senere beregnet Finansavisen kostnaden for en somalier til 9 millioner kroner, og 5,1 millioner kroner for en pakistaner.

«Kortene på bordet» Nylig ga en av journalistene bak artiklene, Kjell Erik Eilertsen, uttrykk for sterke meninger om nettopp disse innvandrergruppene i sin lukkede gruppe på Facebook, hvor noen hundre Facebook-venner etter det Dagbladet får opplyst har tilgang.

«La oss avslutte denne tåpelige diskusjonen. La oss legge kortene på bordet. Jeg liker ganske enkelt ikke arabere, pakistanere og somaliere, og det har ingenting med hudfarge å gjøre, og det finnes selvfølgelig unntak. Men det dreier seg om tilbedere av en primitiv ørkenreligion», skrev han et stykke over midnatt natt til 26. juli.

Han skriver også at han har delt leilighet med en araber en gang, noe som gikk greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer