Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg liker lyden av skaller som knuses

Aleksandr Petsjusjkin drepte 61 mennesker med hammer i Moskva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ST. PETERSBURG (Dagbladet): -  Jeg liker lyden av skaller som knuses, har Petsjusjkin (32) forklart politiet. Han drepte med en hammer.

Petsjusjkin har drept regelmessig siden 1992. Alle drapene skal ha foregått i og rundt en park i utkanten av Moskva. Avisa Komsomolskaja Pravda skriver at rundt 30 prosent av ofrene var bekjente. Petsjusjkin drepte kvinner, menn, unge og gamle.

Far til ofrene

-  Jeg følte at jeg var faren til disse menneskene. Jeg åpnet døra for dem til en annen verden, har han sagt til politiet.

-  Jeg drepte 61. 17 lot jeg ligge igjen i parken, 44 la jeg i søppelcontainere, så de finner dere neppe.Aleksandr Petsjusjkins siste drap, 14. juni, var en kvinne som var arbeidskollega i butikken der han jobbet som lagerarbeider. Han vurderte om han skulle drepe henne eller ikke, fordi han visste at kvinnen hadde lagt igjen Petsjusjkins telefonnummer til sin sønn. -  Jeg bestemte meg for å ta risikoen. Jeg var programmert.

Petsjusjkin ble tatt nettopp etter at politiet ringte nummeret sønnen hadde.

Mordene i Bitsevskij-parken har spredd gru og redsel i Moskva i årevis. En gang trodde politiet de hadde morderen. En person ble tatt med en hammer i veska. Men det var en transvestitt som hadde en hammer for å forsvare seg mot angrep.


Da det ble kjent at politiet hadde arrestert en for morderne, fant Petsjusjkin umiddelbart to nye ofre.

En av metodene Petsjusjkin brukte for å finne nye ofre, var å henge opp plastflasker for fuglefôr i utkanten av parken. Hit kom pensjonister for å fylle flaskene med ftr, intetanende om at hammermannen ventet bak en busk eller et tre.Sjakkbrett med drap
Aleksandr Petsjusjkin vokste opp med sin bestefar, som var den eneste som tok sag av gutten. Da Petsjusjkin var 15 år fant bestefaren en kvinne, og lot barnebarnet seile sin egen sjø. Tre år etter - som 18-åring - begynte Petsjusjkin å drepe.

Politiet har funnet en dagbok i Petsjusjkins hjem der han beskriver drapene som er begått etter 2000.


De fant også et papirark med et tegnet sjakkbrett. Hver rute var fylt med datoen og stedet for mordet. Det var bare tre ruter som ikke var fylt - et sjakkbrett har 64 ruter.

MASSEMORDER: Aleksandr Petsjusjkin (32) har innrømmet å ha drept 61 mennesker. Politiet har funnet en dagbok der den russiske massemorderen har beskrevet mange av drapene.