«Jeg liker sola, frisk luft og naturen»

Amstetten-barna takker publikum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ønske: At min datter Kerstin skal bli frisk. Dette ønsket, samt flere hilsener til publikum kommer fra Amstetten-barna. Tegningene ble hengt opp i den østerrikske byen Amstetten i dag. Dette er første gang Elisabeth (42) og hennes barn henvender seg til publikum etter at den groteske saken kom for en dag søndag 27. april.

Takker

Nå takker Elisabeth og barna for oppmerksomhet og medfølelse fra beboerne i Amstetten.

Vi, hele familien, vil gjerne få takke dere alle for interessen for vår skjebne. Deres medfølelse hjelper oss mye i å takle denne vanskelige tiden vi har hatt, og viser også at det fins gode og ærlige mennesker. Vi håper tiden vil komme hvor vi kan komme tilbake til det vanlige livet, sto det på en av plakatene.

Meldingene ble hengt opp på en oppslagstavle på torget i den østerrikske byen. Familiemedlemmene hadde også skrevet ned sine individuelle ønsker og håp for framtiden.

Jeg savner brannmennene

Et av barna skriver om savnet av søsteren Kerstin (19) som ligger på sykehus og kjemper for livet: Jeg savner søsteren min. Jeg er glad for friheten og familien. Jeg liker sola, frisk luft og naturen. Jeg ønsker frihet, styrke og sol. Jeg savner brannmennene, skolen og min søster Kerstin. Dette var barnas meldinger til innbyggerne i Amstetten.

Josef Fritzls kone, Rosemarie, skrev at hun savner vennene sine og friheten, ifølge DPA.

TAKKER FOR MEDFØLELSE OG SYMPATI: Det var familien selv som ønsket å takke innbyggerne i Amstetten og alle andre som har vist omtanke de siste ukene. Foto: EPA/SCANPIX
TAKKER FOR MEDFØLELSE OG SYMPATI: Det var familien selv som ønsket å takke innbyggerne i Amstetten og alle andre som har vist omtanke de siste ukene. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Aldri sett dagslys før nå

Hele familien er nå på Amstetten-Mauer-klinikken hvor de er i behandling. Flere av barna til Josef Fritzl og datteren Elisabeth har aldri sett dagslys før de ble funnet og må gå med solbriller for å venne seg til lyset.

Familiens advokat, Christoph Herbst sier til østerriksk presse at det var familien selv som kom med ønske om å få sende ut hilsener til publikum for å uttrykke sin takknemlighet.

Ny familietragedie

Samtidig som Elisabeth og barna takker for medfølelse og sympati, rystes Østerrike nok en gang av en familietragedie. I dag tidlig ble en 39 år gammel mann arrestert i Wien, mistenkt for å ha drept hele familien sin.

De døde ble funnet onsdag morgen etter at mannen hadde meldt seg for politiet og fortalte hva han hadde gjort, skriver det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Mannen skal ha drept sin egen kone, parets felles barn, foreldrene sine og svigerfar.

«Jeg liker sola, frisk luft og naturen»
MARERITT-FAREN: 73 år gamle Josef Fritzl holdt datteren og flere av hennes barn som fanger.
ØNSKER OG HÅP: Amstetten-barna kom i dag med ønsker for framtiden.
TEGNEDE HENDER: Inne i omrissene av hender har familien skrevet ned ønsker og håp. Tegningene henger på torget i Amstetten.