Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg lokket ham med brus

33 år etter Etan Patz forsvant i USA, innrømmer en mann å ha drept han.

FORSVANT: Politiet har i det siste letet etter spor i kjellere i samme område som Etan forsvant i for 33 år siden. Foto: REUTERS/NYPD/Handout/Files/AFP PHOTO / Mehdi Taamallah/NTBScanpix
FORSVANT: Politiet har i det siste letet etter spor i kjellere i samme område som Etan forsvant i for 33 år siden. Foto: REUTERS/NYPD/Handout/Files/AFP PHOTO / Mehdi Taamallah/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble en mann arrestert for drapet på Etan Patz, som forsvant i 1979 i New York i USA. En forsvinningssak som har forfulgt New York i over tre tiår, skriver ABC News.

Melkekartong-gutten Det var Etans forsvinning som begynte tradisjonen med at barn som hadde blitt borte ble avbildet på melkekartonger i USA, og bildet av Etan var ett av de første som var på en melkekartong.

Pedro Hernandez (51) har innrømmet at han lokket Etan (6) inn i døden med en lovnad om en brus. Han har blant annet tatt med politiet til en kjeller der han forteller at han kvelte den lille gutten.

Han har fortalt at han deretter puttet den lille guttens kropp inn i i søppelposer og at liket sannsynligvis forsvant med søpla.

- Må etterforske mer New Yorks ordfører, Michael Bloomberg, har fortalt at de fremdeles har en del etterforskning igjen før saken er kan anses som oppklart.

- Jeg håper at vi er ett skritt nærmere å gi familien noe fred, sier han ifølge ABC News.

Ray Kelly, politisjef i New York City, sier Hernandez ikke har oppgitt noe motiv for drapet, ifølge AP.

Den blonde gutten forsvant den dagen han for første gang fikk gå til busstoppet, da han var på vei til skolen, alene, den 25. mai 1979.

Tips fra bekjent Kelly har fortalt at Hernandez kom på politiets radar de siste dagene, fordi at han har fortalt bekjente at han hadde gjort noe forferdelig og drept et barn i New York. En bekjent av Hernandez skal ha tipset politiet, og det var derfor etterforskningen nylig ble åpnet igjen, skriver AP.

Lederen for politiet i New Yorks forsvinnings-avdeling, Chris Zimmerman, fortalte at Stan Patz, Etans far, var overrasket, men har håndtert den nye utviklingen veldig godt, med tanke på hva han har gjennomgått siden gutten forsvant.

Politiet ville ikke gi flere detaljer om saken, og understreker at den fremdeles er under etterforskning.

POLITISJEF: New York Citys politisjef Ray Kelly hadde i går lokal tid en pressekonferanse, der han fortalte om resultatene av etterforskningen. Foto: Allison Joyce/Getty Images/AFP/NTBScanpix
POLITISJEF: New York Citys politisjef Ray Kelly hadde i går lokal tid en pressekonferanse, der han fortalte om resultatene av etterforskningen. Foto: Allison Joyce/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling