- Jeg løp inn for å hente sønnen min

Vittorio Prefetto løp ut av hjemmet sitt mens huset raste sammen rundt ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: Italia blant Europas mest utsatte • Les også: - Ingen registrerte nordmenn i skjelvområdet (Dagbladet.no): Dødstallene stiger fortsatt etter det kraftige jordskjelvet som rammet Italia i natt.

50 personer er bekreftet omkommet, opplyser den italienske innenriksministeren ifølge nyhetsbyrået AP.

40 personer skal være savnet og mange tusener er hjemløse, og dødstallene er forventet å stige.

Myndighetene for samfunnssikkerhet sier at 10 000 til 15 000 bygninger er ødelagt av skjelvet. Over 50 000 kan ha blitt hjemløse etter jordskjelvet, opplyser italienske myndigheter ifølge NTB.

- Det er et mirakel at jeg leverVittorio Prefetto, journalist i lokalavisa Centro, våknet opp tidsnok til å redde seg, kona og to barn ut fra huset i sentrum av Aquila. I et telefonintervju med en av sine kolleger forteller han hva som hendte:

- Vi ble vekket i firetida av et voldsomt skjelv, alt falt rundt oss, møbler, alt. Jeg løp inn for å hente sønnen min som sover på et annet rom, jeg var redd for at døra skulle bli ødelagt og at vi ikke ville få ham ut. Vi løp ned trappen alle fire, mens biter av huset falt rundt oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer