- Jeg lovet Kristin å ta den jævelen som hadde drept henne

Far Roar Juel Johannessen forklarer seg om påkjenningen for familien.

FORKLARTE SEG I RETTEN: Roar Juel Johannessen forklarte seg i retten i dago m 17 tøffe år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FORKLARTE SEG I RETTEN: Roar Juel Johannessen forklarte seg i retten i dago m 17 tøffe år. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I dag startet bevisføringen rundt erstatning- og straffeutmålingen etter at Henning Hotvedt i går ble kjent skyldig av juryen i Borgarting lagmannsrett.

Hotvedt har hele tiden bedyret sin uskyld.

Familien Juel Johannessen, ved far Roar, mor Anne og søster Linda, vitner i dag for retten om hvor mye drapet Kristin Juel Johannessen (12) 5. august 1999 har påvirket dem som familie og hvor stor påkjenningen drapet og tida etter har medført. Familien mener at den lange tiden som har gått, må være skjerpende.

- Alt fungerte bra

Bistandsadvokatene, ved Nora Hallén og Astri Aas-Hansen, har lagt ned påstand om både erstatning for økonomisk tap og oppreisning for familien.

- Hvordan var familielivet før drapet?

- Alt fungerte bra fram til 5. august. Vi hadde to unger som var aktive i idretten, det var vanvittig mye kjøring, men sånn er det å bo på landet. Vi var opptatt av at barna skulle ha det bra og at de skulle få lov til å holde på med alt de ville, innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig, sier Roar Juel Johannessen i retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer