- Jeg løy, jeg var ikke den femte kapreren

Slapp dødsstraff i forrige uke. Nå sier Moussaoui han har løyet om alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Torsdag ble Zacarias Moussaoui dømt til å tilbringe resten av livet i fengsel for sin tilknytning til terrorangrepene i USA 11. september 2001. Han slapp dermed unna dødsstraffen mange trodde han ville få.

- Du vil dø med et klynk, sa dommer Leomie Brinkema. Moussaoui har innrømmet - og i retten hyllet sin tilknytning til angrepet, samt at han etter planen skulle kapre og styrte et femte fly i Det hvite hus. Han ble arrestert i august 2001, like før terrorangrepene, og har sittet fengslet siden.

Nå trekker han overraskende hele tilståelsen, og sier alt har vært løgn og oppspinn fra ende til annen.

Han sier han løy om at han kjente til eller hadde tilknytning til terrorplanene, og at hans historie om å kapre et femte fly er komplett oppspinn.

37-åringen sier årsaken til at han trekker alle sine tilståelser nå, er at han etter dommen tror han kan få en rettferdig rettergang i USA - landet han flere ganger har fordømt, hånet og truet under den seks uker lange rettssaken mot ham.

Det er usikkert om hans plutselige vending vil ha noen betydning. I USA er det nemlig ikke lov for en dømt å trekke en tilståelse etter dom er avsagt. Han kan imidlertid anke selve straffeutmålingen, noe som i Moussaouis tilfelle synes å være uaktuelt da dødsstraff er det eneste alternativet til forbrytelsen han har innrømmet å ha begått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer