Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg løy, jeg var ikke den femte kapreren

Slapp dødsstraff i forrige uke. Nå sier Moussaoui han har løyet om alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Torsdag ble Zacarias Moussaoui dømt til å tilbringe resten av livet i fengsel for sin tilknytning til terrorangrepene i USA 11. september 2001. Han slapp dermed unna dødsstraffen mange trodde han ville få.

- Du vil dø med et klynk, sa dommer Leomie Brinkema. Moussaoui har innrømmet - og i retten hyllet sin tilknytning til angrepet, samt at han etter planen skulle kapre og styrte et femte fly i Det hvite hus. Han ble arrestert i august 2001, like før terrorangrepene, og har sittet fengslet siden.

Nå trekker han overraskende hele tilståelsen, og sier alt har vært løgn og oppspinn fra ende til annen.

Han sier han løy om at han kjente til eller hadde tilknytning til terrorplanene, og at hans historie om å kapre et femte fly er komplett oppspinn.

37-åringen sier årsaken til at han trekker alle sine tilståelser nå, er at han etter dommen tror han kan få en rettferdig rettergang i USA - landet han flere ganger har fordømt, hånet og truet under den seks uker lange rettssaken mot ham.

Det er usikkert om hans plutselige vending vil ha noen betydning. I USA er det nemlig ikke lov for en dømt å trekke en tilståelse etter dom er avsagt. Han kan imidlertid anke selve straffeutmålingen, noe som i Moussaouis tilfelle synes å være uaktuelt da dødsstraff er det eneste alternativet til forbrytelsen han har innrømmet å ha begått.

Forsvarsadvokatene har alikevel begjært tilståelsen trukket - og med det saken gjenopptatt - på grunn av «sitt problematiske forhold til Moussaoui» og at nye forsvarere ikke har blitt oppnevnt ennå, melder nyhetsbyrået AP.

LØGNER?: Nå sier Zacarias Moussaoui at han har løyet om alt. Han er slett ingen terrorist. Han har bare latet som siden august 2005 - og under rettssaken som kunne gitt ham dødsdommen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling