- Jeg lurer på om hun var våken under bilen

Lillesøstra (9) til Susanne skriver om ulykken.

HAR GJENNOMGÅTT FLERE OPERASJONER: Susanne Auke har fått store skader over hele kroppen og trenger flere hudtransplantasjoner. Hun har vært gjennom flere operasjoner den siste uken. Tilstanden til 13-åringen beskrives som alvorlig, men stabil. Foto: PRIVAT
HAR GJENNOMGÅTT FLERE OPERASJONER: Susanne Auke har fått store skader over hele kroppen og trenger flere hudtransplantasjoner. Hun har vært gjennom flere operasjoner den siste uken. Tilstanden til 13-åringen beskrives som alvorlig, men stabil. Foto: PRIVATVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): - Når du tenker på alt etter ulykken Susanne, så må du tenke på at vi er veldig glad i deg, for det er vi!

Dette skriver lillesøsteren til Susanne Auke i et personlig brev som i dag ble lagt ut på familiens blogg.

Hud- transplantasjon
Forrige torsdag ble Susanne påkjørt av en lastebil ved Slemmestad kapell, da hun og noen venninner syklet hjem fra skolen.

13-åringen ble hengende fast under en annen bil, og ble slept fire kilometer før sjåføren oppdaget henne.

Hun ble innlagt ved brannskadeavsnittet ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen og tilstanden hennes ble lenge betegnet som kritisk og ustabil.

30 prosent av hudoverflaten ble skadd i ulykken. 13-åringen har den siste uka gjennomgått flere hudtransplantasjoner.

Den siste operasjonen ble gjennomført i går. Susannes tilstand blir fremdeles beskrevet som alvorlig, men stabil.

Først over helgen vil det bli klart om denne transplantasjonen har vært vellykket.

På sykehusbesøk
Interessen rundt familien Auke har vært enorm etter ulykken.

De har derfor valgt å opprette en blogg, «Susanne - vi ber for deg», der de legger ut daglige oppdateringer om Susannes tilstand og tanker de gjør seg underveis.

I dag ble det publisert et brev fra Susannes ni år gamle lillesøster, som blant annet beskriver hvordan det var å besøke storesøsteren på sykehuset i Oslo, der hun var innlagt først.

- Da fortalte de at hun hadde bitt litt på slangene og beveget armer og bein. Pappa snakket med Susanne og sa at «vi har kommet for å besøke deg fordi vi har så lyst å se åssen det går», skriver niåringen og fortsetter:

- Det så nesten ut som hun var våken men med lukka øyne, så jeg spurte pappa: «Hører hun oss?» «Ja», sa pappa, «hun hører oss, så tenker hun litt på det, og til slutt glemmer hun alt vi har sagt.» Jeg hadde litt ekkel følelse i magen etter vi hadde besøkt henne.

- Jeg lurer på om hun var våken under bilen, men det er ikke sikkert hun vet det selv heller.

Tatt opp på skolen
Niåringen skriver også om hvordan hun opplevde å få beskjeden at søsteren hadde blitt alvorlig skadd.

- Når vi kom hjem snakket bestefar med læreren, og bestemor fortalte oss at Susanne var blitt påkjørt. Vi begynte å gråte og ble så redde! Alle har vært skikkelig trist for det som skjedde med ulykken!

Den siste skoledagen før sommerferien ble brukt for å snakke om ulykken. Susannes klassekamerater har laget plakater og kort, som de håper å overrekke henne.

- Når Susanne kommer hjem har vi tenkt å legge alle de fine plakatene rundt i huset vårt så kan hun se så fine de er, forteller lillesøsteren i innlegget.

Tøft å ikke vite noe
Familien er aktive i Den Kristelige Menighet i Drammen.

Forstander i menigheten Harald Kronstad forteller til Dagbladet at Susannes tilstand har vært stabil siden den siste hudtransplantasjonen.

- Ved en sånn skade som det her, er det snakk om time til time-endringer den første tiden, så uke til uke. Her og nå er hun på bedringens vei og vi er veldig glade for det.

I et annet innlegg i bloggen berømmer han venninne som var sammen med Susanne da ulykken skjedde.

- Det er vanskelig å sette seg inn i den følelsen det er at bestevenninna «plutselig blir borte». Dere så hun blir påkjørt og borte var hun. Helt borte. Hvor leter man? Hva gjør man? Tenk den følelsen av å ikke vite noe i over en time. Det er helt ufattelig. Dere ble tatt hånd om av foreldre relativt raskt, men allikevel må det være tøft for dere også.

Venninnen har ifølge innlegget fått hjelp av både skolen og kommunenes kriseteam.