«Jeg må få slåss for alle de som er i min familie»

Men Stoltenberg beklager: - Bør ikke ta den typen telefoner.

TAR FORBEHOLD: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen mener han har rett til å være pårørende som ringer sykehustopper, selv om han er statsråd. Foto: Henning Lillegård
TAR FORBEHOLD: Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen mener han har rett til å være pårørende som ringer sykehustopper, selv om han er statsråd. Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Statsminister Jens Stoltenberg tar klar avstand fra helseministerens telefoner til sykehusledelen på Ullevål for å hjelpe politikerkollega og samfylking Inge Ryan (SV).- Men bør ikke ta den typen telefoner, spesielt ikke om mennesker man kjenner. Det har Bjarne Håkon Hanssen beklaget, og det var klokt, sier Stoltenberg til NRK 2-programmet Søndagsavisen i formiddag. 

Selv om Bjarne Håkon Hanssen i går innrømmet at det var feil av ham å ringe til sykehustoppene som helseminister på vegne av en venn, insisterer han på at han vil ringe på vegne av familien, selv om han er helseminister.

- Jeg tar et viktig forbehold om at jeg må få lov til å slåss for alle de som er i min familie og at jeg har en rett til å være pårørende. Da hadde jeg understreket veldig sterkt at jeg bare ringte som pårørende, sier Hanssen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer