- Jeg må ha tilbake boka mi!

Forfatter utlover dusør for bokutkastet som ligger på stjålet PC.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Laptopen til forfatteren Håkon F. Høydal krasjet tre ganger høsten 2006. Det visste neppe tyvene som i går natt brøt seg inn på kontoret hans i Sandakerveien i Oslo og stjal maskinen, en HP Pavillion dv4000.


Nå er Høydals bokmanus, og dermed et halvt års arbeid, vekk.

Leter i Oslos underverden

Da tyvene endevendte kontoret hans i går natt sto minnekortet han bruker til å ta sikkerhetskopier på, fremdeles koblet til PC\'en.

- Jeg utlover finnerlønn for manuset mitt her og nå, sier forfatteren Håkon F. Høydal til Dagbladet.no.

- De som har den får mer av meg enn av en vanlig kjøper, og jeg vil ikke politianmelde forholdet, lover han.

Selv har han tilbrakt dagen i Oslos underverden på jakt etter noen som vet hva som har skjedd med tyvegodset. De han har vært i kontakt med forteller at stjålne PC\'er gjerne selges raskt videre.

- Dere kan beholde maskinen, men gi meg minnebrikken, oppfordrer en fortvilet Høydal.

DYPT SAVNET: På denne typen laptop og på en slik minnebrikke, som satt i maskinen, ligger det forfatteren Håkon F. Høydal ønsker mest i verden akkurat nå. Tips kan sendes til 2400@dagbladet.no. Foto: Eiliv Frich Flydal
DYPT SAVNET: På denne typen laptop og på en slik minnebrikke, som satt i maskinen, ligger det forfatteren Håkon F. Høydal ønsker mest i verden akkurat nå. Tips kan sendes til 2400@dagbladet.no. Foto: Eiliv Frich Flydal Vis mer

Fleinsopp og psykiatri

Temaet for Høydals bok er hvorvidt sentralstimulerende stoffene i ecstacy og LSD kan brukes i behandlingen av psykiatriske pasienter.

- Det er en debattbok med mye bakgrunnsinformasjon og intervjuer av folk som forsker på emnet, samt mennesker som driver selvmedisinering med disse stoffene, sier Høydal.

En av intervjuobjektene er en svenske som lider av såkalt klasehodepine og som ifølge ham selv opplever at smertene forsvinner ved bruk av fleinsopp.

Boken skulle komme ut denne høsten, men nå frykter forfatteren at han enten må skrinlegge prosjektet eller starte forfra.

Fritt ord støtter

- Jeg trenger enten flashkortet som sto i maskinen eller alle dokumentene på maskinen for å at dette skal gå etter planen. Et halvår av livet mitt er borte, sier han.

Mye av arbeidet det siste halve året har vært å skaffe og analysere bakgrunnsinformasjon. Prosjektet er støttet av stiftelsen Fritt ord.

- Jeg gjør nesten hva som helst for å få den tilbake, sier han.

Han er ikke den første som opplever at mange måneders arbeid kan være bortkastet når laptopen kommer på avveie. Dagbladet.no har tidligere skrevet om artisten Thomas Dybdahl som opplevde at hans musikk gikk tapt da tyver tok med seg laptopen hans fra et hotell.

- Jeg har jo flere ganger lest om at folk har mistet viktige dokumenter fordi de ikke har tatt ordentlig vare på sikkerhetskopier. Men nå har det altså skjedd meg, konstaterer Høydal oppgitt.

Om noen ønsker å levere tilbake manuset, minnekortet eller PC\'en kan de henvede seg i Dagbladet sin resepsjon eller ta direkte kontakt med forfatteren. 


Les her
om hvordan du enkelt kan ta sikkerhetskopier på din egen PC og brenne dem på CD.