Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må jo si at jeg er fornøyd med regjeringen

Erna Solbergs ektemann, Sindre Finnes, på plass foran slottet for å se at kona blir landets nye sjef.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sindre Finnes var utenfor slottet i formiddag, for å bivåne at hans kone nå er blitt landets offisielle statsminister. Da Erna Solberg kom ut fra slottet, vinket hun til sin ektemann mens hun geleidet sine ferske tropper ut på Slottsplassen, til applaus fra mange frammøtte.

- Jeg tror hun er veldig stolt i dag, sier Finnes til Dagbladet.

Han sier han er klar for fire år med kona som landets sjef.

- Jeg er fornøyd med regjeringens sammensetning. Jeg må jo si det, sier Ernas ektemann før han snur seg rundt og skuer inn i folkemengden.

- Jeg har barn her som jeg må prøve å ha oversikt over, sier han og går inn i folkemengden.

- Nå begynner arbeidsøkten Etter at hun vinket til sin ektemann, presenterte så statsminister Erna Solberg (H) sin nye regjering for de oppmøtte på baksiden av slottet.

- Dette har vært gøy, men nå begynner arbeidsøkten. Resten av dagen blir en god liten fest, men fra i morgen og framover skal vi jobbe med de politiske sakene, sier Solberg til pressen.

Norges nye statsminister mener hun har plukket ut en regjering av folk med bred politisk erfaring og gode kunnskaper, både fra politikken og det øvrige samfunnet.

- Dette er personer som er kompetente på saksområdene. De er allroundpolitikere mange av dem, og har en gnist til å gjøre endringer i det norske samfunnet til det bedre, sier Solberg.

Solberg er fornøyd med at mange av de nye statsrådene kommer fra Vestlandet, men mener ikke at den nye regjeringen er mer dominert av folk fra Vestlandet enn tidligere regjeringer har vært dominert av statsråder fra Oslo eller Trondheim.

• Les hva Dagbladets kommentator John Olav Egeland synes om Solberg-regjeringen her.

PÅ PLASS:  I dag opplevde Sindre Finnes og datteren at Erna Solberg nå offisielt er Norges nye statsminister. Foto: Asle Hansen / Dagbladet
PÅ PLASS: I dag opplevde Sindre Finnes og datteren at Erna Solberg nå offisielt er Norges nye statsminister. Foto: Asle Hansen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling