Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg må klype meg litt i armen

Venstre med største oppslutning siden EU-striden i ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre går fram 3,2 prosentpoeng og får en rekordoppslutning på 9,5 prosent på en ny meningsmåling. Resultatet på målingen Norstat har gjennomført for NRK, er den beste for Venstre noen gang.

- Jeg må klype meg litt i armen. Det har vært mange dager med dårlige tall, så jeg gleder meg over dette. Det er det beste resultatet jeg har opplevd som aktiv venstrepolitiker, forteller Venstre-leder Lars Sponheim til NRK.

Arbeiderpartiet går tilbake med 4,1 prosentpoeng til 28 prosent. Nest størst er Frp med 24 prosent, en framgang på 0,4 prosentpoeng. Høyre går også kraftig tilbake med 2,5 prosentpoeng. Partiet får støtte fra 14,6 prosent av de spurte.

KrF øker sin oppslutning med 1,6 prosentpoeng og får 7,1 prosent. SV har også 7,1 prosent, fram 0,3. Senterpartiet går tilbake med 0,7 prosentpoeng til 6 prosent. Rødt går fram 1,1 prosentpoeng til 2 prosent.

(NTB)

OPP OG NED: I en ny måling fra Nordstat går Venstre fram 3,2 prosent, mens Arbeiderpartiet går tilbake 4,1. Her er Venstre-leder Lars Sponheim og statsminister Jens Stoltnberg (Ap) fra åpningen av Stortinget. Foto: Foto: Heiko Junge / SCANPIX
OPP OG NED: I en ny måling fra Nordstat går Venstre fram 3,2 prosent, mens Arbeiderpartiet går tilbake 4,1. Her er Venstre-leder Lars Sponheim og statsminister Jens Stoltnberg (Ap) fra åpningen av Stortinget. Foto: Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media