«Jeg må på do»

President Bush skrev lapp mens han satt i møte i Sikkerhetsrådet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag var det møte i FNs sikkerhetsråd. På rad og rekke satt verdens viktige menn og drøftet alvorlige spørsmål under FNs 60.ende hovedforsamling. Møtet varer fra 14. til 16. september.

Ungarns president Lazslo Solyom, president George Bush, generalsekretær Kofi Annan, Indias president Manmohan Singh og presidenten i Honduras, Ricardo Maduro, satt side om side i FNs hovedkvarter i New York.

Kamp mot terror og tissepause

Temaet for møtet var blant annet FNs rolle i fremtida. Det var også kommet inn forslag til en rekke reformer, men flere av forslagene er allerede blitt forkastet. Jan Petersen deltar på toppmøtet og får selskap av Kjell Magne Bondevik som kommer til New York i dag.

Kofi Annen sa i talen sin at det er viktig at medlemslandene i FN begynner å trekke i samme retning.

- Vi står eller faller sammen, sa han.

- De dype skillene mellom medlemslandene har hindret oss i å komme sammen og møte truslene som er foran oss og gripe mulighetene vi har.

Bush tok opp korrupsjonsanklagene som har hengt over deler av FN-systemet de siste månedene. Han snakket også om kampen mot terror i nye vendinger og sa at krig alene ikke vil stoppe terrorisme, men at verdens ledere må gjøre noe med forholdene som får mennesker til å ta opp våpen. Han mente at det er en klar sammenheng mellom fattigdom og fremveksten av terrorisme.

«Jeg må på do»

Men også verdens mektigste mann har grunnleggende behov. Under møtet tok han flere notater, deriblant skrev han en lapp som tilfeldigvis ble fotografert av Reuters utsendte, som sto bak de ledende herrene og tok bilder under deler av sesjonen.

«I think I MAY NEED A BATHroom break? Is this possi...» står det på den blyantskrevne lappen, der store og små bokstaver står hulter til bulter. Lappen ga han til utenriksminister Condoleezza Rice.

Det er uklart om Bush fikk den ønskede pausen.

BA OM HJELP:</B> President Bush ba USAs mektigste kvinne om hjelp da han trengte noen minutters pause i FN i går.