Trosser coronaråd:

– Jeg må!

Flere studenter reiser nå hjem, bekymret for egen økonomi – til tross for at studentorganisasjon råder dem til det motsatte.

ØKONOMI: Flere studenter over hele landet havner nå i en skvis. Video: Nicolai Delebekk Foto: BISO MEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I karantene, omtrent så langt nordøst man kommer i Norge, sitter Pia Ottilia Danielsen (23). Til vanlig studerer hun finans på BI i Oslo, men nå sier hun at hun rett og slett ikke har råd til å være i hovedstaden.

Hun måtte dra hjem til familien i Kirkenes, til to uker i karantene.

Frivillig

– Jeg er avhengig av å tjene penger ved siden av studier, hvis ikke går det ikke rundt. Støtten fra Lånekassen holder bare til å betale leien. Og da jobben spurte om noen kunne permittere seg frivillig, svarte jeg ja, forteller hun til Dagbladet.

Og det er det to grunner til. For det første må Pia ta på seg ekstravakter for å tjene nok penger. De ekstravaktene ville hun ikke fått hvis hun hadde fortsatt etter permitteringer. For det andre har hun noen å dra hjem til og få støtte fra. Det har ikke alle.

– Jeg tenker da at det er bedre om de får de timene, hvis ikke de har noen annen mulighet, fortsetter hun. Og legger til at tidsaspektet også var avgjørende.

Ingen aner hvor lenge dette kommer til å vare.

– Ikke reis hjem

Norsk studentorganisasjon fraråder alle studenter å reise hjem som følge av coronakrisen. Organisasjonen er redd for at studenter skal bidra til å spre smitte, og det er Pia Ottilia bevisst på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer