- Jeg måtte avkrefte en del merkelige påstander, som at jeg skal ha lagt meg til å sove etter at jeg fant Tjostolv

Kripos var til stede da Joshua French ble avhørt av kongolesisk politi i hele går.

I LANGE AVHØR: Joshua French er sliten, etter å ha sittet hele gårsdagen i avhør med kongolesisk politi. Foto: Tore Bergsaker / Dagbladet
I LANGE AVHØR: Joshua French er sliten, etter å ha sittet hele gårsdagen i avhør med kongolesisk politi. Foto: Tore Bergsaker / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KINSHASA/OSLO (Dagbladet): Etterforskere fra Kripos var tilhørere mens Joshua French ble avhørt av kongolesisk politi i hele går.

- Det var en lang dag, særlig for meg. Jeg er jo også mer sliten enn de andre her, sier Joshua French til Dagbladet med henvisning til den tøffe uka etter at han fant kompisen Tjostolv Moland død i Ndolo-fengselet forrige søndag.

Kripos-etterforskerne hadde ikke anledning til å stille French spørsmål under avhørene, da hans advokat Hans Marius Graasvold først kommer til Kongo i kveld.

- Merkelige påstander - Det var Mukundu (kongolesisk etterforskningsleder) som stilte spørsmålene. Kripos-gutta satt bare og hørte på, sier Joshua French.

Avhørene var også, formelt sett, med kongolesisk politi. Når French får sin advokat på plass, kan Kripos foreta formelle avhør av ham.

Den drapsdømte nordmannen måtte nok en gang redegjøre for tida rundt Molands død under avhørene i går.

- Vi gikk gjennom alt en gang til - alt som skjedde lørdag kveld og natt til søndag. Jeg måtte avkrefte en del merkelige påstander, som for eksempel at jeg skal ha lagt meg til å sove etter at jeg fant Tjostolv, sier Joshua French.

31-åringen fikk bare vekslet noen få år med Kripos-etterforskerne etter at avhørene var avsluttet i går.

Obduksjon - Det var ikke så mye jeg fikk snakket med dem i det hele tatt, men de virket veldig proffe, sier French.

Tre etterforskere og en obdusent fra norske Kripos ankom Kongo torsdag. Obduksjonen av Tjostolv Moland finner sted i dag.

FUNNET DØD PÅ CELLA: Tjostolv Molands navn er ført opp på navnelista på sykehuset i Kinshasa. Foto: John Terje Pedersen
FUNNET DØD PÅ CELLA: Tjostolv Molands navn er ført opp på navnelista på sykehuset i Kinshasa. Foto: John Terje Pedersen Vis mer