- Jeg måtte bare gjøre det!

Kadra (20) uttrykte glede og lettelse etter gårsdagens TV-avsløring om omskjæring av muslimske kvinner. Hun har vært på flukt fra sin egen familie i ett år, og har siden forhåndsannonseringen av programmet mottatt trusler fra norske muslimer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Likevel frykter ikke Kadra for sitt eget liv.

- Jeg er ikke redd. Dette føles bra!

20-åringen avslørte flere muslimske ledere i gårsdagens TV2-dokumentar «Rikets tilstand» om omskjæring av muslimske kvinner i Norge. Mens imamene overfor TV2-reporter Tonje Stensland sa de er imot omskjæring, oppfordret de Kadra til å følge sine foreldres ønske og la seg omskjære da hun ba dem om råd.

Vil ikke tilgi

Straks etter at debattprogrammet «Tabloid» har gått av lufta, forsvinner Kadra bort fra imamen Ebrahim Saidy. Hans forsøk på å få tilgivelse avvises.

- Dette er ikke noe man kan ta hverandre i hendene på og glemme, sier Kadra.

Saydi er leder i én av to gambiske moskeer i Oslo. Mens imamen umiddelbart etter sending forlater TV2-huset, blir Kadra ført inn på et av bakrommene. Der venter mange på den glade og modige kvinnen. Den spinkle og blide Kadra må svare på spørsmål fra journalister som lurer på om hun nå frykter represalier fra det muslimske miljøet. Med journalist Tonje Steinsland og researcher Hege Storhaug trygt plassert ved siden av seg svarer hun krystallklart og veloverveid på alle spørsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer