LANGE KØER: Her står småirriterte velgere i kø for å stemme i Fort Myers i Florida. Over hele statene har folk stått i kø i timevis. FOTO: J Pat Carter/ AP foto
LANGE KØER: Her står småirriterte velgere i kø for å stemme i Fort Myers i Florida. Over hele statene har folk stått i kø i timevis. FOTO: J Pat Carter/ AP fotoVis mer

- Jeg måtte bryte opp en slåsskamp

Etter fem timer i kø begynner det å bli hissig blant velgerne i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Miami har flere stått timevis i kø på valgdagen. Selv etter valglokalene skulle stenge står flere hundre i kø. I bydelen Country Walk ble det ampert mellom flere av velgerne.

- Problemet er at to køer flettes til én. Jeg måtte bryte opp mellom to velgere som holdt på gå løs på hverandre, sier Alex Carmenate til den kanalen 7 News.

Flere har stått i kø i hele fem timer. Dette var også et problem da flere bestemte seg for å forhåndsstemme. Selv om mange klager over ventingen er også mange tålmodige.

- Det er ikke så ille. Jeg elsker at jeg faktisk kan stemme. Dette er et fint område, været er bra og folk er hjelpsomme her, sier Summer Lee, som også står i kø for å stemme.

Det har kommet meldinger om at flere av maskinene som skal registerer stemmene er ødelagte.

Det går fortsatt an å stemme manuelt, men flere føler seg usikre på at deres stemme faktisk blir registrert.

- Jeg måtte skrive for hånd på min stemme. Det som bekymrer meg er hvordan de skal holde styr på de stemmene som registrert elektronisk, og de som skal telles senere, sier Marcy Hollinger fra Parkland i Florida.

Barack Obama har oppfordrett alle som står i kø til å smøre seg med tålmodighet. Så lenge de har stått i kø mens valglokalet var åpent vil de få stemt.