- Jeg måtte jobbe for å betale Hillarys valgkamp-gjeld

Bill om hvorfor han ikke har støttet Obama tidligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WASHINGTON, Pennsylvania / ORLANDO, Florida (Dagbladet.no): - Jeg må starte med en innrømmelse: Jeg støttet egentlig en annen kandidat.

Det sa Bill Clinton da han onsdag kveld gikk på scenen i Washington i Pennsylvania som en del av Obama-kampanjen.

- Jeg må også få sagt dette: Det er Hillary som har sendt meg ut. Hun jobber nå knallhardt for at Obama skal vinne dette, og nå er også jeg her ute. Hillary har vært på flere slike møter enn meg, men jeg har måttet jobbe med andre ting for å betale gjelden hun pådro seg i valgkampen, spøkte Clinton.

Hillary Clinton vant med store sifre i Pennsylvania i primærvalget. Obama har en god ledelse på McCain i meningsmålingene her nå, men det er ingen tvil om at Clinton-ekteparet er mer populære enn Obama blant mange av velgerne.

- Elsker Bill

Michelle Jenkins kom seg fram til scenen og klarte å håndhilse på Clinton etter talen. Selv om hun nå støtter Obama, legger ikke skjul på at hun egentlig var Hillary-supporter.

- Jeg elsker Bill Clinton. Og jeg elsker Hillary. De har gjort så mye for dette landet, sier hun til Dagbladet.no.

Venninna Emily Thompson har på sin side vært Obama-supporter siden før primærvalget.

UTEN MANUS: I en valgkampinnspurt der kandidatene leverer den samme talen om og om igjen, er det en befrielse å høre Bill Clinton holde en tale uten manus. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN
UTEN MANUS: I en valgkampinnspurt der kandidatene leverer den samme talen om og om igjen, er det en befrielse å høre Bill Clinton holde en tale uten manus. Foto: SINDRE GRANLY MELDALEN Vis mer

Bill brukte halve onsdagen på å farte rundt i Pennsylvania for å vise sin støtte til Obama. Han lot seg ikke stoppe av verken sludd eller snø, men etter møtet i Washington dro han til solfylte Florida, riktignok ikke på ferie.

- Jeg tror det er viktig at Bill viser at han støtter Obama. Han og Hillary har en høy stjerne her, sier Jenkins.

Clintons to hovedbudskap var: Bli med og få folk til å stemme. Og Obama står for en bedre politikk enn McCain.

- Obama har en bedre filosofi enn McCain, og han har en bedre politikk enn McCain. Tro meg, jeg har satt meg inn i begges. Obama er i stand til å snu økonomien, og han er i stand til å gjenopprette USAs posisjon som en fredselskende nasjon ute i verden, sa Clinton, til stor jubel fra salen.

På scenen med Obama

I Florida i 23-tida i kveld lokal tid går Clinton for første gang i valgkampen på scenen sammen med Obama, i en sportsarena utenfor Colorado i Florida, halvannen mil fra Disney World.

Der slo de første publikummerne leir utenfor arenaen allerede ved soloppgang, over 16 timer før arrangementet, og det er ventet at minst 20 000 mennesker vil komme for å se Bill og Barack.

Obama har ifølge meningsmålingene en knapp ledelse på McCain i Florida, en delstat sistnevnte i praksis er nødt til å vinne om han skal ha en sjanse i presidentvalget på tirsdag.

-  Jeg måtte jobbe for å betale Hillarys valgkamp-gjeld

- Obama tar mål av gardinene

I kveld ble det kjent at en del av Obamas oppkjøpte halvtime på de store tv-kanalene  også kommer til å ha en live-del, kanskje fra arenaen der presidentkandidaten og Clinton skal stå på scenen sammen to-tre timer seinere.

Det er foreløpig uklart om Bill Clinton selv skal være med i det som er tidenes lengste politiske tv-reklame.

McCain-leiren prøver på sin side, igjen, å få Obama til å framstå som en arrogant og pompøs kandidat.

- Han driver og tar mål av gardinene (til Det hvite hus, red.anm.), og han har planlagt sin første tale til nasjonen - før valget. Jeg er kanskje gammeldags, men jeg foretrekker å la velgerne si sitt før jeg tar utfallet for gitt , sa McCain i en tale i Miami i Florida tidligere i dag. (http://thepage.time.com/mccains-prepared-remarks-in-miami/)

Republikanerne har også kjøpt tv-reklamer i mer ordinært 30-sekundersformat før og etter Obama-halvtimen for å prøve å ta vekk noe av effekten.

Dagbladet.no er på plass i Kissimme i Florida, og vil følge det historiske møtet mellom Clinton og Barack på nært hold i natt.

HADDE EN INNRØMMELSE: Bill Clinton erkjenner at han hadde en annen favoritt i demokratenes primærvalg.
- ELSKER CLINTON: Michelle Jenkins og Emily Thompson fikk håndhilse på Clinton etter talen.
OBAMA OG CLINTON-SUPPORTERE: Møtte opp for å se den populære ekspresidenten.