- Jeg måtte løpe for livet

Oppsynsmann i Jernbaneverket, Edmund Birkeland (57), holdt selv på å bli tatt av jordraset på Sørlandet.

HOLDT PÅ Å BLI TATT: Oppsynsmann i Jernbaneverket, Edmund Birkeland (57), holdt selv på å bli tatt av jordraset ved Moi stasjon sør i Rogaland. Foto: Sigbjørn Hofsmo
HOLDT PÅ Å BLI TATT: Oppsynsmann i Jernbaneverket, Edmund Birkeland (57), holdt selv på å bli tatt av jordraset ved Moi stasjon sør i Rogaland. Foto: Sigbjørn HofsmoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Oppsynsmann i Jernbaneverket, Edmund Birkeland (57), holdt selv på å bli tatt av jordraset ved Moi stasjon sør i Rogaland. Jordraset tok med seg deler av jernbanen, som ble hengende i løse lufta.

- Ja, det gikk da jeg var like ved der jeg sto og holdt selv på å bli tatt av det. Jeg måtte løpe for livet, men klarte heldigvis å komme meg unna, sier Birkeland til Dagbladet.

- Glad ingen ble skadd - Men jeg tenkte først på at det var små barn i nærheten, og at jeg måtte få unna dem og ringe 110, 112 og gudene vet hva. Hus måtte jo evakueres, sier han videre.

Han er glad for at det ikke gikk verre.

- Jeg er veldig glad for at ingen ble skadd, verken andre eller meg selv, sier Birkeland.

Han forteller at de er redde for at det skal rase enda mer. I samme område har det gått flere andre jordras.

Stengte jernbanen Sørlandsbanen er fremdeles stengt, og vil trolig være det lenge. Det blir forsinkelser og innstillinger på Sørlandsbanen utover kvelden, opplyser Jernbaneverket. Buss blir satt inn mellom Egersund og Sira.

- Vi oppdaget at pukk som ligger under svillene var skylt vekk av det kraftige regnet. Det vil ta en stund før togene kan trafikkere strekningen igjen, sier pressevakt Dag Svinsås til NTB.