- Jeg mener absolutt at Brækhus må få lov til å drive sin idrett i hjemlandet

Frp mener proffbokseforbudet vil bli tatt opp i forhandlingene.

VIL DISKUTERE BOKSING: Frp mener det er sannsynlig at de vil ta opp forbudet mot proffboksing i regjeringsforhandlingene, sier partiets idrettspolitiske talsmann. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL DISKUTERE BOKSING: Frp mener det er sannsynlig at de vil ta opp forbudet mot proffboksing i regjeringsforhandlingene, sier partiets idrettspolitiske talsmann. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fremskrittspartiet er innstilt på å ta opp en rekke saker i de kommende regjeringsforhandlingene. Proffboksing er en av de sakene partiet vil diskutere.

Etter at Cecilia Brækhus slo seg fram som verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse, er det stadig kommet krav om at proffboksingen også må tillates i Norge.

- Jeg regner det som helt sannsynlig at saken om forbudet mot proffboksing kommer til å bli tatt opp i forhandlingene, og så får vi se hvordan det går, sier Øyvind Korsberg, FrPs idrettspolitiske talsmann, til NTB.

- Jeg mener absolutt at Brækhus må få lov til å drive sin idrett i hjemlandet, legger Korsberg til.

Fremskrittspartiet har i alle år vært en pådriver for å forandre loven slik at proffboksingen igjen blir tillatt i Norge. Det kom en lov i 1981 som forbød proffboksingen.

Nå er denne loven opphevet, men boksing på Brækhus-nivået tillater knockout, noe som gjør at denne idretten er en av flere som blir styrt av den såkalte knockoutloven.

Rent medisinsk er motstanden mot å tillate proffboksing stor. I boksekretser ser man likevel et håp om å få opphevet de lovene som gjør profesjonell boksing umulig her i landet i dag, med det kommende regjeringsskiftet.

(NTB)