- Jeg mener det er ting han har visst, som han ikke har fortalt til Stortinget

Stort nærmere en mistillitserklæring mot justisminister Anders Anundsen (Frp) kan ikke Arbeiderpartiets Jette Christensen komme.

PÅ GRILLEN: Gjennom gårsdagens høring i kontrollkomiteen, ble det klart at det er få spor etter justisminister Anders Anundsens oppmyking av asylpolitikken, nærmere bestemt at han - etter samarbeidsavtalen mellom regjeringen og støttepartiene - fjernet det særskilte fokuset på uttransportering av lengeværende asylbarn. Han fulgte aldri opp sitt eget styringssignal, og innførte høyere måltall og økte ressursene, med det resultatet at enda flere lengeværende asylbarn ble sendt ut. Alt dette er imidlertid underordnet. Spørsmålet er fortsatt om han har feilinformert Stortinget underveis. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅ GRILLEN: Gjennom gårsdagens høring i kontrollkomiteen, ble det klart at det er få spor etter justisminister Anders Anundsens oppmyking av asylpolitikken, nærmere bestemt at han - etter samarbeidsavtalen mellom regjeringen og støttepartiene - fjernet det særskilte fokuset på uttransportering av lengeværende asylbarn. Han fulgte aldri opp sitt eget styringssignal, og innførte høyere måltall og økte ressursene, med det resultatet at enda flere lengeværende asylbarn ble sendt ut. Alt dette er imidlertid underordnet. Spørsmålet er fortsatt om han har feilinformert Stortinget underveis. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er uansett for tidlig for en konklusjon. For nå, før kontroll- og konstitusjonskomiteen har fått gått gjennom dokumentasjonen fra den ni timer lange høringa og behandlet saken ferdig, nøyer hun seg med å si:

- Min tillit til Anundsen er svekket etter høringa. Det er riktig at den ikke var så høy før høringa, heller. Grunnen til at tilliten er ytterligere svekket, er at svarene er så sprikende, det er en så liten erkjennelse av at det har skjedd feil

Komiteens leder Martin Kolberg (Ap) var fredag klar på at han mener Anundsen er ganske aleine om den versjonen av asylbarn-saken som han la fram for komiteen.

- Jeg mener det er ting han har visst, som han ikke har fortalt til Stortinget. Han sier selv at det gjelder ting han ikke har fått direkte spørsmål om, men opplysningsplikten til Stortinget handler ikke bare om å svare på direkte spørsmål, det handler også om å gi et fullgodt bilde. En statsråd har ansvaret for å opplyse Stortinget om alt som er relevant, sier Christensen til Dagbladet.

Kan ryke Fredagens maratonhøring i kontrollkomiteen der en rekke aktører knyttet i asylfeltet kastet lys over den såkalte asylbarn-saken, endte i en intens utspørring av justisminister Anders Anundsen (Frp). Siden starten av desember, da Bergens Tidende avslørte at Anundsens styringssignal om en mykere politikk overfor lengeværende asylbarn ikke var oppfattet av politiet, har en lang rekke avsløringer rullet opp flere sider av regjeringens asylpolitikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.