SYKEMELDT: Roger Ingebrigtsen er sykmeldt og i utlandet. Hans forsvarer John Christian Elden menert kvinnens (30) påstander ikke gir grunnlag for politianmeldelse da de ikke inneholder noe straffbart. Foto: Uffe Frandsen
SYKEMELDT: Roger Ingebrigtsen er sykmeldt og i utlandet. Hans forsvarer John Christian Elden menert kvinnens (30) påstander ikke gir grunnlag for politianmeldelse da de ikke inneholder noe straffbart. Foto: Uffe FrandsenVis mer

- Jeg mener det har skjedd noe straffbart

Kvinne (30) vurderer anmeldelse av Roger Ingebrigtsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig partikollega (30) av Roger Ingebrigtsen skal i 2009 hatt «en ubehagelig opplevelse» med ham under en Troms Ap-samling på et hotell i Harstad.

Kvinnen hevder i dag overfor VG at hun følte hun måtte låse seg inne på badet på hotellrommet sitt for å slippe unna Roger Ingebrigtsen.

Hun hevder han tok med seg hennes hotellnøkkel da han forlot rommet.

- Jeg ble forbannet og full av adrenalin. Jeg rakk først ikke å bli redd. På badet etterpå gråt jeg og følte meg sjokkert. Panisk prøvde jeg å roe meg ned og bearbeide det som hadde skjedd, sier 30-åringen.

Anbefaler anmeldelse Som Dagbladet skrev i går ble saken umiddelbart varslet om av kvinnen selv, og håndtert av Ap's fylkesleder i Troms, Bjørn Inge Mo.

Han valgte ikke å ta saken videre, verken til Ap sentralt eller politiet. Etter et nytt møte med kvinnen tirsdag kveld har Mo nå bedt kvinnen gå til politiet med saken.

BER KVINNEN GÅ TIL POLITIET: Leder av Troms Ap, Bjørn Inge Mo, ba etter et nytt møte med kvinnen tirsdag kveld henne gå til politiet med saken.
BER KVINNEN GÅ TIL POLITIET: Leder av Troms Ap, Bjørn Inge Mo, ba etter et nytt møte med kvinnen tirsdag kveld henne gå til politiet med saken. Vis mer

- Jeg registrerer det og setter pris på at de tar min historie på alvor. Jeg deler deres vurdering om at det har skjedd noe straffbart, men jeg skal selv nå vurdere hva jeg velger å gjøre med tanke på anmeldelse, sier kvinnen til VG.

- Ville ha råd Overfor avisa utdyper hun sin versjon av hva hun mener skjedde på hotellrommet i Harstad i 2009. Ifølge kvinnen skal Ingebrigtsen ha blitt værende på hennes hotellrom etter at de andre partifellene hadde gått da han ville be henne om råd i forbindelse med tilbudet som jobb som statssekretær.

Deretter skal samtalen ha gått over til eksplisitt verbal flørting, og kvinnen hevder Ingebrigtsen gjorde fysiske tilnærmelser.

Hun sier at hun greide å få ham ut av rommet, men låste seg likevel inne på badet av frykt for at han skulle komme tilbake.

- Tok det på alvor Det var TV 2 som først meldte om den nye anklagen. Da Dagbladet på tirsdag var i kontakt med Mo forklarte han hvordan saken ble håndtert i 2009:

- Hun kom til meg og sa hun hadde blitt utsatt for en ubehagelig opplevelse. Det tok jeg selvfølgelig på alvor, og spurte hva som hadde skjedd. Det fortalte hun meg. Så spurte jeg om det var ting her som var av en slik karakter at hun ville gå videre med saken. Det mente hun at det ikke var.

Senere på dagen mottok fylkeslederen en tekstmelding fra kvinnen, der hun skrev at Roger Ingebrigtsen hadde tatt kontakt og at de hadde skværet opp. Budskapet i meldingen var ifølge Mo at alt var i orden, og at han ikke trengte å tenke mer på saken.

VARSLET: Politisk rådgiver ved statsministerens kontor, Tonje Brenna varslet om forholdet mellom Roger Ingebrigtsen og en 25 år gammel kvinne.  
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VARSLET: Politisk rådgiver ved statsministerens kontor, Tonje Brenna varslet om forholdet mellom Roger Ingebrigtsen og en 25 år gammel kvinne. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Mo konkluderte den gangen med at det ikke var nødvendig å ta saken videre. Han har nå altså skiftet mening.

Interne møter Dagbladet kjenner til at saken fra 2009 ble nevnt i interne møter med Ap's partisekretær, Raymond Johansen, da den føste sexsaken ble undersøkt i forrige uke. Den ble da omtalt som et forhold som var oppgjort den gang da, i fylkeslaget.

Roger Ingebrigtsen er sykmeldt og i utlandet. Hans forsvarer John Christian Elden sier til VG at kvinnens påstander ikke gir grunnlag for politianmeldelse da de ikke inneholder noe straffbart.

- Dette er en gammel sak som er tatt opp tidligere, og begge var enige om å legge saken død. Det var ikke noen fysisk kontakt mellom de to personene, sa Ingebrigtsens advokat, John Christian Elden til Dagbladet i går.

- Uakseptabelt Det var fredag kveld Ingebrigtsen trakk seg som statssekretær og som kandidat til Stortinget fra Troms Ap etter at en kvinne han hadde en relasjon til i 2004, varslet om forholdet. Kvinnen som da var 17 år, har sagt at hun følte seg presset inn i dette sex-forholdet.

Forholdet ble varslet til politisk rådgiver ved statsministerens kontor, Tonje Brenna. Brenna gikk videre til statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen, som kontaktet partisekretær Raymond Johansen.

Johansen sa fredag at forholdet mellom den daværende 37 år gamle politikeren og den 20 år yngre gamle jenta, var uakseptabelt.

TRAKK SEG. Den 25 år gamle kvinnen har trukket seg fra nominajonslista til Troms Ap. Foto: Jostein Larsen Østring / Nordlys
TRAKK SEG. Den 25 år gamle kvinnen har trukket seg fra nominajonslista til Troms Ap. Foto: Jostein Larsen Østring / Nordlys Vis mer
UAKSEPTABELT: Partisekretær Raymond Johansen sa fredag at forholdet mellom den daværende 37 år gamle politikeren og den 20 år yngre gamle jenta, var uakseptabelt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
UAKSEPTABELT: Partisekretær Raymond Johansen sa fredag at forholdet mellom den daværende 37 år gamle politikeren og den 20 år yngre gamle jenta, var uakseptabelt. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer