UENIG: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er uenig med Borgarting lagmannsrett som opphever vedtaket om tvangsflytting av mulla Krekar. Foto: Nina Hansen
UENIG: Justisminister Anders Anundsen (Frp) er uenig med Borgarting lagmannsrett som opphever vedtaket om tvangsflytting av mulla Krekar. Foto: Nina HansenVis mer

- Jeg mener lagmannsretten tar feil

Likevel vurderer justisminister Anders Anundsen å trekke instruksen om flytting av mulla Krekar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVERN (Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at Borgarting lagmannsrett opphever politiets vedtak om å tvangsbosette mulla Krekar på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

Samtidig kommer retten med kritikk av at justisdepartementet instruerte politiet i saken uten at de hadde kompetanse til det.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) møtte pressen på Hotel Wassilioff i Stavern klokka 17 i forbindelse med Borgarting lagmannsretts avgjørelse i Krekar-saken.

- Tar feil -Jeg er veldig overrasket over lagmannsrettens dom. Nå skal vi gå gjennom premissene. Jeg mener tingretten har rett og lagmannsretten tar feil. Likevel tar jeg til etterretning og forholder meg til det retten sier, sier Anundsen som samtidig påpeker at lagmannsrettens kjennelse ikke er rettskraftig.

Nå vurderer justisministeren likevel å trekke instruksen om flytting av mulla Krekar.

- Vi får se hva vi gjør med instruksen, sier Anundsen.

Han er uenig i det lagmannsretten sier om departementets rett til å instruere.

- Lagmannsrettens dom strekker seg, på dette punktet, lenger enn det lovteksten uttrykker. Dette vil innskrenke departementets muligheter til å ytre seg, sier Anundsen.

Justisministeren legger ikke skjul på at han har merket kritikken på kroppen den siste tida.

- Ja, det er blitt veldig mye, men det er kompliserte saker jeg har vært med på, og det ligger i justisministerens rolle å møte sterke krav og hard kritikk, sier Anundsen.

- Uenige Oslo politidistrikt er uenig i Borgarting lagmannsretts avgjørelse om å oppheve politiets vedtak om å tvangsbosette mulla Krekar på Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag, skriver NTB.

- Vi er uenige med lagsmannsretten i at dette er en ulovlig instruks, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

I kjennelsen kommer retten med kraftig kritikk av Justisdepartementet for urettmessig å ha gitt politiet instrukser om tvangsflytting av Krekar.

- Vi mener fortsatt at Krekar representerer en fare for rikets sikkerhet og bør flyttes ut av Oslo. Politiets beslutning er fattet på et solid grunnlag. Lagmannsretten har ikke vurdert dette grunnlaget, skriver politiet i pressemeldingen.

- Vi vil gå grundig gjennom kjennelsen, men kan allerede nå se at den reiser viktige, prinsipielle juridiske problemstillinger.