Natteravnene på Vestli

- Jeg mener natteravnene bør trekke seg unna en stund

Vestli-beboer Britt Lindhart (73) mener at natteravnene på Vestli bør ta en pause fordi «de skaper mer uro enn trygghet». Hun får støtte fra flere. Nå tar Natteravnene selvkritikk.

HELLER POLITI ENN NATTERAVN: En rekke personer Dagbladet har vært i kontakt med, mener at noen av natteravnene på Vestli skaper mer trøbbel enn trygghet. De ønsker heller forebyggende politi i området. Her er politi på Vestli torg tidligere i år.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HELLER POLITI ENN NATTERAVN: En rekke personer Dagbladet har vært i kontakt med, mener at noen av natteravnene på Vestli skaper mer trøbbel enn trygghet. De ønsker heller forebyggende politi i området. Her er politi på Vestli torg tidligere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden slutten av april har det vært oppmerksomhet rundt natteravnene på Vestli, som to ganger har blitt angrepet med stein av ungdommer. Så også sist helg, da én av natteravnene ble skadd.

- Jeg mener natteravnene bør trekke seg unna en stund da de skaper mer uro enn trygghet, sier Britt Lindhart, Vestli-beboer.

- Ikke truende

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke personer som har patruljert med natteravnene på Vestli, og som sier de er «skeptiske» og «skremt» av enkelte personer i natteravn-gruppa, som de mener «provoserer mer enn de trygger nærmiljøet».

Helga for halvannen uke siden gikk Britt Lindhart og datteren natteravn på Vestli for første gang. Med var også ordfører Marianne Borgen og journalister fra både NRK og Nettavisen.

- Alt var stille og rolig den kvelden, men like før 22.30 hører vi et par ungdommer si at «vi skal steine og skyte natteravnene». Det er ikke greit å si slike ting, men jeg oppfattet ikke situasjonen som truende, sier Lindhart.

Hun forteller at den ene av natteravnene løp for å varsle politiet.

- Jeg skjønner at noen av natteravnene er litt nervøse etter å ha blitt kastet stein på tidligere. Men jeg var også der og følte meg altså ikke truet, sier Lindhart og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer