- Jeg mente aldri å drepe

RINGERIKE (Dagbladet) Da Rolf Sverre Andresen (30) fant kjæresten sin sovende med en annen mann, brøt sjalusien og raseriet løs i ham. Bare én tanke sto klart fram: Mannen skulle ha juling. Rolf Sverre grep et balltre. Nå soner han fem års fengsel for å ha tatt livet av sin rival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rolf Sverre Andresen forteller åpent om den fatale voldsepisoden når Dagbladet møter ham i Ringerike Kretsfengsel.

«Det var dumt at jeg grep balltreet.» «Jeg gjorde noe dumt.» Han gjentar det gang på gang.

- Jeg mente aldri å drepe. Jeg har gjort noe fælt, men jeg klarer ikke føle meg som en fæl fyr. Jeg er faktisk ikke sånn. Det bare gikk slik.

Døden til følge

30-åringen er dømt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Rolf Sverre tilsto ugjerningen umiddelbart da han ble pågrepet.

Han var samboer med sin kjæreste i åtte år. De bodde sammen i kjelleretasjen i en enebolig på Åros i Røyken kommune i Buskerud. Den skjebnesvangre morgenen, 30. november i fjor, hadde Rolf Sverre nylig blitt frisk etter en lengre sykdomsperiode.

I denne perioden hadde kjæresten begynt å gå ut med en annen mann. Rolf Sverre forteller at han fryktet og mislikte denne mannen.

Ga løfte

- Kvelden før tilstår hun gråtende at noe hadde skjedd mellom henne og den nye vennen. Jeg ble utrolig lei meg. Natta skulle hun bruke til å tenke på om hun ville fortsette samboerskapet. Jeg skulle overnatte hos venner. Før jeg gikk sa jeg til henne at mitt verste mareritt var at hun ringte til ham , noe hun lovet å ikke å gjøre, forteller Rolf Sverre.

Etter en søvnløs natt går han hjem klokka kvart på ni, spent på hvilken beslutning kjæresten har tatt.

3000 følelser

- Døra var ulåst, og det var mørkt i soverommet. Da jeg skrudde på lyset, så jeg rett i ansiktet på mannen. Han sov på madrassen ved siden av kjæresten min.

- Det dukket opp 3000 følelser på én gang. Først og fremst ble jeg skuffet og jævlig lei meg. Og utrolig sint. Alle disse følelsene ble satt i gang på to sekunder.

Rolf Sverre slår mannen i senga flere ganger med et aluminiumsballtre han hadde stående i rommet. Rivalen blir jaget ut i nysnøen, og kollapser på trappa til en nabo, med store hodeskader. En snau uke seinere dør han på sykehuset. Rolf Sverre får vite det i varetektscellen. Det kommer som et sjokk.

- Jeg er en stolt og sta person. Jeg ville gi ham juling for vise ham at han hadde brutt mine grenser. Det står jeg for fremdeles. Men det skjedde så mye galt, og nå er jeg faktisk blitt drapsmann midt oppe i det hele, sier han.

Rolf Sverre ønsker å stå til rette for det han har gjort, og planlegger nå tømrerutdannelse under soningen. Når han kommer ut vil han ikke forsøke å skjule sin fortid.

ANGRER:- Hadde jeg visst det jeg vet nå, hadde jeg aldri grepet det balltreet. Rolf Sverre Andresen slo sin rival til døde da han fant ham i seng med kjæresten.