- Jeg merker meg at Castro følger med på hva jeg sier

Jens Stoltenberg tar det sterke verbale angrepet fra Fidel Castro med et smil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANKARA (Dagbladet): - Jeg merker meg at Fidel Castro følger med på hva jeg sier. Men det er ingen motsetning mellom et sterkt Nato og et konstruktivt forhold til Russland. Tvert imot er et troverdig forsvar og en sterk allianse grunnlaget for et konstruktivt forhold.

Dette er Jens Stoltenbergs svar på Cubas eksleder Fidel Castros sterke verbale angrep på ham på den statlige nettsida Granma. I blogginnlegget, som for øvrig omhandler menneskets plass i universet og eksistensen av svarte hull, uttaler 88-årige Castro at den nye Nato-lederen har «mye hat i ansiktet» og «fremmer en utryddelseskrig mot Den russiske føderasjon». I tillegg sammenlikner han Nato og Stoltenberg med Den islamske stat (IS).

Stoltenberg velger altså ikke å svare Castro i samme ordelag som ham - men velger isteden å vise til uttalelser han kom med under sitt besøk i Polen tidligere i uka. Under besøket forsikret han polakkene om at Nato står bak dem, i lys av hendelsene i nabolandet Ukraina, som ifølge ham skyldes «et aggressivt Russland».

ANGRIPES VERBALT: Fidel Castro mener Jens Stoltenberg har «mye hat i ansiktet» og «fremmer en utryddelseskrig mot Den russiske føderasjon». Foto: NTB SCANPIX
ANGRIPES VERBALT: Fidel Castro mener Jens Stoltenberg har «mye hat i ansiktet» og «fremmer en utryddelseskrig mot Den russiske føderasjon». Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Nato og Russland har brutt alt praktisk sivilt og militært samarbeid etter den russiske annekteringen av Krim-halvøya, og urolighetene i Øst-Ukraina bidrar til at forholdet for tida er iskaldt. Stoltenberg uttalte imidlertid til Dagbladet mandag at han ikke utelukker et møte med president Vladimir Putin i framtida.

- Men hva slags samtaler det blir, er for tidlig å si. Vi får komme tilbake til det, sa han da.

Stoltenberg er nå i Tyrkia for å diskutere trusselen fra IS med tyrkiske politiske og militære ledere, blant dem president Recep Tayyip Erdogan.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer