SLÅR TILBAKE: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener politikken Ap vedtok på landsmøtet er nødvendig for Norge og økonomisk ansvarlig. Han slår tilbake mot kritikken fra statsminister Erna Solberg og sier at økonomisk ansvarlighet er rotfestet i Ap. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Ap-leder Jonas Gahr Støre mener politikken Ap vedtok på landsmøtet er nødvendig for Norge og økonomisk ansvarlig. Han slår tilbake mot kritikken fra statsminister Erna Solberg og sier at økonomisk ansvarlighet er rotfestet i Ap. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg merker meg at Erna vil plage meg i to år. For øvrig trodde jeg hun hadde nok med å styre landet

Jonas Gahr Støre slår tilbake mot kritikken fra Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Statsminister og Høyre-leder Erna Solberg angriper i dag Ap for å ikke ta omstillingen av norsk økonomi på alvor

Hun mener Ap allerede i sitt alternative budsjett har brukt opp skattelettelsene som Høyre/Frp-regjeringen har innført, og etterlyser finansiering av politikken som er vedtatt på Aps landsmøte.

- Storsinn - Jeg merker meg at Erna vil plage meg i to år. Det tar jeg med storsinn. For øvrig trodde jeg hun hadde nok å gjøre med å styre landet. Men hvis hun vil bruke tid på Arbeiderpartiets politikk, er det fint. Men hun har nok ikke fått med seg hva vi vedtok, og det er forståelig siden hun var i Asia, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

Han viser til at Ap vedtok en rekke tiltak som vil bidra til omstilling av norsk økonomi og næringsliv.

- Vi har en politikk som er ansvarlig, nødvendig og lønnsom for Norge. Vi vil gi barn og unge god skolegang, lese- og skrivegaranti gjennom tidlig innsats, flere lærere, økt satsing på yrkesfag, bedre skolehelsetjeneste og økt innsats mot mobbing. Vi legger opp til en ny finansiering av eldrehelse, og vi vil styrke kommunenes tiltak for folkehelse for å forebygge sykdom, fordi det er bedre å forebygge enn å reparere.

- Vi satser på kollektivtrafikk og miljø i de store byene, og på gründere gjennom et offentlig og privat spleiselag. Og vi har en lang rekke andre tiltak som vil styrke næringslivets omstillingsevne.  Men Ap's landsmøte er ingen budsjettkonferanse, det er valg av retning for Ap. Vi vil gjennomføre politikken skritt for skritt for skritt, budsjett for budsjett.

- Økonomisk ansvarlighet er rotfestet i Ap. Vi bruker mindre oljepenger enn det statsministeren gjør. Vårt skatteopplegg for neste periode vil avhenge av de oppgavene vi skal løse og situasjonen i norsk økonomi. Statsministeren har heller ikke vedtatt sitt skatteopplegg for 2017 ennå, slår Støre fast.

Gradvis innføring - Solberg mener Ap kopierer SVs skolepolitikk med forslaget om en skolematordning?

- Det tiltaket har ikke noe med noe annet parti å gjøre, det er inspirert fra mange kommuner som har et skolemåltid, og mange andre land som har slike ordninger. Vi vil ha en gradvis innføring av et enkelt skolemåltid, i et spleiselag mellom familie, stat og kommune. Dette er både folkehelsepolitikk og skolepolitikk. Forskning viser at et sunt skolemåltid gir bedre læring og mer kunnskap, sier Støre.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer