KASTET SEG UT: Her står flammene rett opp av det som var Tom Kiil og familens Volkswagen Caravelle. Foto: Tom Kiil og Lill-Karin Nyland.
KASTET SEG UT: Her står flammene rett opp av det som var Tom Kiil og familens Volkswagen Caravelle. Foto: Tom Kiil og Lill-Karin Nyland.Vis mer

- Jeg merket røyklukten. Noen minutter etterpå sto flammene opp av bilen

Tom Kiil fikk berget kona og hunden ut av deres brennende bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys):  Det ble en mildt sagt dramatisk kjøretur for Tom Kiil og kona på tur hjem til Hatteng i Storfjord i Troms lørdag kveld, skriver Nordlys.

- Vi kom kjørende mot Storsteinnes da vi merket at det var litt røyklukt i bilen. Jeg stoppet bilen og fikk ikke start igjen. Da gikk jeg ut for å sjekke, sier Tom Kiil til Nordlys.

Da Kiil åpnet panseret på sin Volkswagen Caravelle startet dramatikken. I løpet av noen minutter var bilen overtent og flammene sto opp av bilen.

- Da jeg åpnet panseren var det allerede begynt å brenne. Da var det bare å raske med seg det som var i bilen og komme seg bort. Noen minutter etter sto flammene rett opp, sier Kiil.

Både kona og hunden i baksetet kom seg velberget ut av bilen. - De var begge litt oppskaket, sier sjåføren.

Julegavene gikk tapt Politi og brannvesen fikk melding om brannen klokken 23.40 lørdag kveld. Alle tre nødetatene ble sendt til stedet.

- Det tok selvfølgelig litt tid før det kom hjelp. Det er jo et stykke til nærmeste tettsted, sier Kiil, som bor på Hatteng, vel 25 kilometer fra stedet der bilen tok fyr.

Det viktigste var å komme seg helskinnet ut av bilen før den tok fyr. Noen av julegavene gikk derimot tapt.

- Vi hadde vært i Narvik og hentet en del gaver vi skulle dele ut til familien. Nå blir det et lite puslespill som skal gå opp. Vi klarte ikke å berge alt som var inne i bilen. Det gikk rett og slett for fort.

LES MER: Mystisk varebil i fyr og flamme

Ønsker seg ny bil til jul Samtidig ser den uheldige sjåføren at det kunne gått langt verre.

- Det viktigste er selvfølgelig at det gikk bra med alle. Vi har to yngre barn og jeg er bare glad de ikke var med. Det var dramatisk. Heldigvis var det bare bilen som gikk tapt.

- Nå er vel bil øverst på ønskelista til jul?

- Ja, det er vel det, sier Kiil og flirer godt.