Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Jeg misbruker ikke alkohol»

- Jeg nyter det, sier Yngve Hågensen som vil endre vårt bilde av Gro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag lanserte Yngve Hågensen og medforfatter Ove Ekeberg boka «Gjør din plikt, krev din rett!», og oppmerksomheten var rettet mot hans beskyldninger om at statsminister Gro Harlem Brundtland før LO-kongressen i 89 spredte rykter om at han hadde alkoholproblemer.

Tok konflikter

Hågensen startet pressekonferansen med å roe det hele litt ned.

- Jeg gleder meg til journalistene har lest hele boka og ikke bare de 50 sidene hvor Gro er nevnt. Det er jo 270 sider til, sa den tidligere LO-lederen.

Likevel var det først da han fikk spørsmål fra salen om den Gros påståtte ryktespredning at man fikk se igjen Yngve Hågensen med pekefingeren fram, stiv i blikket og høyrøsta.

- Bildet av Gro som den som holdt seg unna personkonfliktene stemmer ikke, sa Hågensen.

Gros middagsselskaper

Han gjentok det flere ganger på pressekonferansen.

- Det passer seg ikke at man sier at hun holdt seg unna personkonliktene, sa han og la til at Gro nok holdt seg unna ryktespredning i kottene.

- Men hun holdt jo disse middagsselskapene. Det har jo ektemann Arne Olav skrevet om i sine bøker, smilte Hågensen.

Han mener det var riktig å få med disse opplysningene i boka. På spørsmål om hvor disse beskyldningene om alkoholproblemer og dårlige nerver kom fra, svarer den tidligere LO-lederen:

- Det må du nesten spørre dem om. Jeg har ikke alkoholproblemer, jeg nyter det.

Tidligere partileder Reiulf Steen bekrefter at det ble satt ut rykter om at Hågensen hadde alkoholproblemer:

- Det var flere enn meg som hørte disse falske ryktene fra Yngves motstandere, sier Steen til Dagbladet.no.

- De var bortenom alle land, også avtroppende LO-leder Leif Haraldseth tilbakeviste dem veldig sterkt, framholder Steen.

Han sier han aldri har opplevd liknende, selv om også Steen har vært gjenstand for harde krarakteristikker fra politiske motstandere.

- Åpen som bok

Den tidligere partiformannen understreker at han ikke vet om Gro hadde personlig ansvar for ryktespredningen, slik Hågensen mener.

Hågensen forsvarer at han har dette med i boka også:

- Gro har jo skrevet flere bøker. Hun har jo vært åpen som ei bok. Det syntes jeg at jeg også skulle være.

- Skryter også av Gro

- Ønsker du å rive ned vårt bilde av Gro?

- Nei, selv om jeg hadde ønsket det, så hadde jeg ikke klart det, sa Hågensen og viste til at de stort sett hadde et fint forhold.

Han tegner et bilde hvor han og Gro var uenige fra 1987 og ut 1992.

- Etter det hadde vi et greit forhold. Vi er jo forskjellige mennesker, og jeg er selvsagt mer diplomatisk enn henne, smilte Hågensen.

Han mener at solidaritetsalternativet, hvor fagforeningene gikk med på lønnsfrys for å få ned arbeidsledigheten som var på 190 000 mennesker i 1993, ikke kunne vært gjennomført uten Gro Harlem Brundtland i statsministerstolen.

<B>OPPGJØR MED GRO: Yngve Hågensen mener bildet av Gro Harlem Brundtland som den som holdt seg unna personkonflikter ikke stemmer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media